Saturday, July 10, 2010

Trener Dejan Stanković o početku druge lige Austrije

MOJ TIP
St. Pelten – Admira     X
FK Luštenau – Viena     2
ALTAH – HARTBERG     1
Gredig – A. Luštenau     X
ST. ANDRA – GRATKORN     1


PROMOCIJA: Samo jedno mesto vodi u elitu, a ono će da pripadne Altahu ili Admiri. Altah je glavni favorit, najbolji igrači ostali su u klubu, a dovedena su i pojačanja. Admira već godinama pokušava da se vrati u Prvu ligu, u skoro je nepromenjenom sastavu u odnosu na prethodnu sezonu, što može da bude prednost, posebno na početku takmičenja. Iz potaje šansu vreba Sent Pelten, koji ima veoma dobru mladu ekipu, a tu je i novi drugoligaš Sent Andra, klub sa dovoljno novca i sa puno iskusnih igrača, koji su već nastupali u ovom rangu. Uz nekoliko klinaca iz prvoligaških klubova, mogli bi da predstavljaju iznenađenje.

OPSTANAK: Gratkorn je napustilo nekoliko najboljih fudbalera, a pojačanja još nema. Nekoliko igrača je na probi, a klub bi zbog kasnog sastavljanja ekipe mogao da bude u velikim problemima. Među slabije u ligi ubrajam i Hartberg, kao i novajliju Gredig, bez obzira na to što se radi o klubu koji je bio prvi u Trećoj ligi i koji je finansijski veoma stabilan.

PRVO KOLO: Uzimajući u obzir sve što sam naveo za Altah i Hartberg, domaćin je apsolutni favorit. Domaća publika na premijeri u drugoligaškom društvu lako bi Sent Andri mogla da donese prve bodove. Predlažem i dvojku na Vijenu, koja ima isti tim kao protekle sezone, a gostuje klubu FK Luštanau, koji je u velikim finansijskim problemima. Imajte u vidu da su se Austrijanci pripremali oko četiri nedelje, ali da su svi u toku priprema probali veliki broj igrača, pa su iznenađenja moguća zbog nedovoljne uigranosti.
D. Ar.