Tuesday, September 28, 2010

| by

0

28.09. (Uto) 20:45 Partizan - Arsenal

Domaćin sa "dvanestim " igračem

Partizan dočekuje Arsenal u svom prvom susreru kod kuće nakon 7 godina odsustva iz Lige Šampiona .

  
Posle eliminacije Anderlecht-a u play-off-u , Srpski klub su mnogi videli kao "žrtvenog Jarca" u ovoj grupi , ali oni pružili odličnu partiju u prvom meču sa Shakhtar-om i pokazali da znaju biti itekako opasni . Ipak poraz od 0-1 je odraz realnog stanja na terenu .

Domaćini još uvek nemaju pobedu u grupnoj fazi ovog takmičenja računajući i nastup od pre 7 godina ali treba pomenuti sa su i neporaženi na svom terenu , u svom jedinom učešću do sada su zabeležili 3 remija kao domaćini . U ovogodišnjem izdanju Lige Šampiona domaćini očekuju da odu korak dalje i upišu koji bod više nego na predhodnom nastupu . Idealno bi za njih bilo da u ovom meču dočekuju Braga-u naročito nakon onog što je vidjeno u prvom kolu ipak očekuje ih gostovanje verovatno najjačeg protivnika iz ove grupe .

Iskustvo bivšeg Werder-ovog i Schalke-ovog defanzivca  Mladena Krstajića moglo bi biti od značajne važnosti za domaću odbranu koja će biti na dosada najvećem iskušenju .

Ali najvažnije od svega za Srpski tim biće fanatična podrška njihovih navijača (Grobari) koja bi mogla donekle anulirati početnu prednost Arsenal-a koja stoji na papiru . U užarenoj atmosferi domaćini se nadaju da nekako mogu doći da sva tri boda .

Hoćemo li videti "prave" "topdžije" ?

Arsenal je dosledno nedosledan u poslednje vrieme, počevši s mamutskom pobedom  6-0 nad Braga-om na Emiratesu koja je mogla nagovestiti velike stvari u nadolazećem periodu ali su oni već u narednom meču jedva izvukli bod protiv Sunderlanda u Premier ligi da bi sredinom prošle nedelje nakon blede igre tokom regulanih 90 minuta sa Tottenham-om i 1-1 ,u produžecima su ih naprosto "oduvali" i stigli do velikih 4-1.

Potom je usledio novi pad tokom ovog vikenda protiv
West Bromwich Albion-a kada su tokom jednog dela meča gubili sa čak 0-3 ali su potom uspeli da se izdinu i koliko-toliko izbegnu totalnu blamažu .
 

Topdžije su sigurno daleko superiorniji u poredjenju sa Srpskim timom pa bi za njih sve osim pobede moglo da se smatra neuspehom
 

TIMSKE VESTI
Partizan



Stefan Savić je već imao prilike da se sastane sa igračima Arsenala tokom svog boravka u Londonu što bi mu moglo biti od velike koristi u ovom meču .   

Mladen Krstajic će verovatno predvoditi poslednju liniju tima i biće ključni igrač za defanzivu svog tima a vezni red bi u mnogome mogao da zavisi od reprezentativca Radosava Petrovića .

Mogućih početnih XI: Stojković, Milikovic, Savić, Krstajic, Lazevski, Tomić, Petrović, Medo, Ilić, Cleo, Iliev.

Arsenal
Važna vest je povreda standardnog golmana Manuel-a Almunia-je (lakat) na meču sa West Brom-om pa će na njegovo mesto  Lukasz Fabianski .

Thomas Vermaelen uz Cesc Fabregas-a su i dalje van terena , dok je  Kieran Gibbs još uvek neizvestan za ovaj meč .

Nicklas Bendtner (prepone) kao i Robin van Persie (gležanj) su i dalje van terena .

Mogućih početnih XI: Fabianski, Eboue, Djourou, Koscielny, Clichy, Nasri, Denilson, Wilshere, Rosicky, Chamakh, Vela.


Prognoza
Arsenal ima previše kvaliteta u timu tako da dolazi kao veliki favorit u ovom meču pa je sve sem njihove pobede za njih veliki neuspeh , ipak mogli bi imati problema ukoliko u odbrani dopuste padove koncetracije što je rezultiralo lošim rezultatima u prvenstvu .
Topdžije će pokušati bar donekle da ponove igru sa Braga-om i što pre zaborave loša izdanja iz prvenstva što bi trebalo rezultirati njihovom pobedom .

Ovaj tjedan na Goal.com - Vaša Jedan- Stop Vodič za sedam dana Nogomet akcije


Partizan 1-2 Arsenal