Thursday, March 24, 2011

25.-28. 03.2011. KVALIFIKACIJE ZA AFRIČKI KUP NACIJA IZ UGLA MILUTINA SREDOJEVIĆA

GRUPA A
ZELENORTSKA OSTRVA – LIBERIJA 1 – Domaćin preti da postane iznenađenje u svojoj grupi, a ovoj ostrvskoj zemlji veliki adut kada igra kod kuće je izuzetno jak vetar koji stiže sa Atlantika.

GRUPA B
NIGERIJA – ETIOPIJA 1, 3+ - Nigerija je apsolutni favorit na ovoj utakmici. Jedna od najtalentovanijih afričkih nacija ne sme da propusti priliku da savlada Etiopiju i za korak se približi plasmanu na Afrički kup nacija.

GRUPA C
LIBIJA – KOMOROS 1 – Fudbaleri bombardovane Libije domaćini su na neutralnom terenu. Boje domaće selekcije braniće samo igrači iz Tripolija, ali Libija je protiv nejakog Komorosa ipak favorit.

GRUPA E
DR KONGO – MAURICIJUS 1 – Domaću selekciju čine igrači TP Mazembea, klupskog prvaka Afrike, a na tribinama u Kinšasi biće oko 100 hiljada ljudi. Mauricijus je bez šansi.

GRUPA F
BURKINA FASO – NAMIBIJA 1 – Namibija igra dobro kod kuće, ali u gostima ova selekcija se pretvara u tim “zečeva”. Burkina Faso je veliki favorit u vrelom Uagadudu.

GRUPA H
OBALA SLONOVAČE – BENIN 1 – Zbog problema u Obali Slonovače meč se igra u Gani. U tim domaćina vraća se Drogba, pa verujem da “slonovi” mogu do pobede kojom skoro obezbeđuju plasman na prestižno takmičenje.