Friday, May 27, 2011

| by

0

Predlozi za vikend 28.-30. Maj 2011.

Champions League, finale (Vembli) : Barcelona - Manchester U 
Pre dve godine M. Junajted je nadigran i skoro uništen od strane Barselone na Olimpijskom stadionu u Rimu. Izvesni K. Ronaldo je tada igrao za Junajted a Junajted je tada verovatno bio jači nego danas. Dobro, Eto je igrao i postigao je gol za Barselonu a on je sada naravno igrač Intera.
Da li se nešto u suštini promenilo od tog finala u Rimu? Ne, Barselona je tada imala veliki posed lopte a Junajted ni ovoga puta neće moći da se nosi sa Barselonom po pitanju poseda lopte.
Ser Aleks će morati da se posluži nečim drugim ovoga puta. Mislim da će on morati da spreči kreativne igrače Barselone od suvišnog dodavanja lopte i onda će napasti preko krila svaki put kada im se bude ukazala prilika za to. Bez sumnje Junajted ima neke sjajne igrače po krilu kao što su Valensija, Nani, Park, i Gigs a u šesnaestercu je uvek Runi. Za Junajted će biti bolje ako Runi ne bude provodio previše vremena na sredini terena.
Barselona ne sme da povede na meču jer će onda sve biti gotovo za Junajted no dok god bude bilo 0-0 ili ako Junajted bude vodio onda oni mogu da se koncentrišu na to da spreče Barselonu da igra svoju igru kao što je to uradio Inter prošle sezone.
Barselona je definitivno bolja ove sezone nego prošle no ja imam neke sumnje u to koliko su oni trenutno spremni jer su oni prethodnih nedelja stalno igrali u izmenjenom sastavu.
Slažem se sa nekadašnjim sjajnim napadačem Linekerom - Barsa bi morala da igra jako loše kako bi izgubila na ovom meču.

Coppa Italia, finale (Olimpijski stadion, Rim) : Inter - Palermo 
Stvari deluju dobro po Inter pred ovo finale jer će i Snajder i njihov prvi golman, Ž. Cezar, biti na raspolaganju. Samo je Kambijaso povređen.
Za Palermo neće igrati suspendovani Bovo i Bačinović. Bovo bi inače bio u odbrani u startnoj postavi Palerma ali bi Bačinović bio na klupi.
Akua, igrač sredine terena, će možda propustititi ovo finale a u tom slučaju bi ga iskusni Liverani zamenio.
Palermo je izbacio Milan posle dva meča polufinala (2-2 i 2-1) tako da su oni bez sumnje zaslužili da igraju u ovom finalu. Oni su bili bolji u ta dva meča no kao što sam rekao pred revanš meč u Palermu nisam ni očekivao da će Milan biti toliko željan uspeha u kupu kao Palermo.
Svi znamo da je Inter odlična ekipa, oni imaju sjajan skor protiv Palerma, a imaju i lepu naviku da osvajaju Italijanski kup. Pastore i njegove kolege iz ekipe Palerma ne bi trebalo potceniti a da bih se kladio na favorite na ovom meču kvota bi morala da bude nešto veća za pobedu Intera. Verovatno će biti 3+.

Championship, plej-of, finale : Reading - Swansea
Moj izbor će biti pobeda Redinga no nisam najsigurniji u to. Izabrao sam Reding jer mi oni deluju kao čvršća ekipa što je važan kvalitet pred ovaj jako bitan meč koji će se igrati na Vembliju.
Ne kažem da je Svonzi delovao slabo protiv Notingema u prethodnj rundi plej-ofa već su oni u Čempionšipu izgubili nekoliko mečeva od inferiornijih ekipa koja se bile spremne da se potrude.
Svonzi je imao sreće u revanš meču protiv Notingema jer je Notingem nekoliko puta u drugom poluvremenu pogađao okvir gola.
Reding je bez problema pobedio Kardif sa 3-0 u Velsu a ja sam bio impresioniran njihovom igrom. Š. Long, a ko bi drugi?, je postigao dva gola za njih.
Kebe i Robson-Kanu su trebali da se vrate u postavu Redinga za meč protiv Kardifa ali nijedan od ova dva ofanzivna igrača nije igrao. Pretpostavljam da će oni biti spremni za ovaj meč.
Za Svonzi ponovo neće igrati suspendovani odbrambeni igrač N. Tejlor.
Opredeliću se za Reding.

French League : Caen - Marseille
Moje je čvrsto mišljenje da će Kaen pobediti na ovom meču. Kaenu su verovatno potrebna sva tri boda kako bi opstali u ligi a pošto su trenutno u sjajnoj formi zašto onda oni ne bi pobedili ovu ekipu Marseja koja neće biti 100% motivisana?
Kaen je bez poraza na prethodnih šest mečeva uključujući i nezgodna gostovanja Renu i Lionu. U postavu se za ovaj meč posle suspenzije vraća Sorbon.
Marsej će biti na drugom mestu u prvenstvu i oni su se kvalifikovali za Ligu šampiona. Ne znam kakvu će postavu izvesti trener Dešamp ali znam da Žinjaka definitivno neće biti u sastavu. Ovaj meč nije ono oko čega brinu u ekipi Marseja? Ne, da li će Dešamp ostati ili otići u Romu ili Čelzi, to je njihova velika briga.
Kladiću se na Kaen.
...
Izgleda da su Lion i PSŽ u poslednje vreme učinili sve kako ne bi bili na trećem mestu na tabeli. Ove dve ekipe imaju samo po jednu pobedu na prethodnih pet mečeva a Lion ima dva boda više od PSŽ-a.
Lion ima jako teško gostovanje ekipi Monaka koja je u pristojnoj formi i kojoj apsolutno očajnički trebaju bodovi.
PSŽ će gostovati Sent Etjenu ali će PSŽ biti dosta oslabljen jer za njih neće igrati Šantom, Hoarau, Tiene i njihov najbolji igrač, Nene.
Opklada na Sent Etjen? Kvota za pobedu domaćina je jako dobra (4.55) no postoji još jedna činjenica vezana za ovaj meč. Sent Etjen tradicionalno mrzi Lion tako da ne treba isključiti mogućnost da će oni pokušati da pomognu PSŽ-u.
Ni Sent Etjen neće biti u najjačem sastavu jer za njih neće igrati igrači kao što su Rivier, Landran i Ebondo.
Moja osnovna ideja je bila da se kladim na veliku kvotu ponuđenu za pobedu domaćina no za sada sam odustao od toga.

Brestu je neophodan jedan bod kako bi opstao u ligi no ja mislim da će oni osvojiti sva tri na meču na domaćem terenu protiv ekipe Tuluza koja je na sigurnom. Kvota za pobedu domaćina je 2.10.

Chris