Friday, January 20, 2012

21.01.2012. Afrički kup nacija najava iz ugla Milutina Sredojevića, selektora Ruande


GRUPA A
EKVATORIJALNA GVINEJA – LIBIJA Dž – Ni ovde ne možemo bez rata. Zar da vam ne saopštim podatak da u timu Libije igraju tri veznjaka, koji su učestvovali u građanskom ratu u ovoj zemlji. Sada, kada je sve završeno, vratili su se fudbalu i igraju na Afričkom kupu nacija. Ekvatorijalna Gvineja je domaćin, publika će da je nosi kao u transu, ali Libija je napravila tim „lavova“, koji su u ovom momentu potpuno okrenuti ka svojoj zemlji i izginuće za uspeh. Mislim da neće biti pobednika.
SENEGAL – ZAMBIJA 0-2 – Senegal je igrački jači od Zambije. Međutim, u ovoj reprezentaciji su poremećeni odnosi, atmosfera nije na zavidnom nivou, pa bi Zambija mogla da priredi neko iznenađenje. Neće pasti više od dva gola.

GRUPA B
OBALA SLONOVAČE – SUDAN 1 – Obala Slonovače je u pripremama za Afrički kup nacija igrala fantastično. Sudanu su povređeni najopasniji napadači, pa će ionako slabija ekipa sigurno da se opredeli za defanzivu. Međutim, „slonovi“ će iskoristiti svaku priku koja im se ukaže i sigurno će da slave.