Saturday, March 10, 2012

10.03. 2012. OVOG VIKENDA STARTUJE AMERIČKA FUDBALSKA LIGA

Ragbi, hokej i košarka dobili su dostojnog konkurenta. Amerikanci sve ozbiljnije shvataju „evropski“ fudbal, o čemu najbolje svedoči podatak da je prvi put u 17 godina dugoj istoriji MLS-a (skraćeni naziv elitnog fudbalskog takmičenja) organizovan „draft“, izbor igrača po ugledu na čuvenu NBA ligu. Ljubitelji fudbala u Sjedinjenim državama od ovog vikenda moći će da uživaju u najvažnijoj sporednoj stvari na svetu.
Novina ima još, a najveća je da u ligi učestvuje i Montreal, još jedan kanadski klub, treći ukupno. Iako je broj timova povećan na 19, i dalje će svaka ekipa da odigra 34 utakmice u toku sezone. Triput protiv klubova iz svoje, a jednom sa timovima iz „suprotne“ konferencije. Tri najuspešnija tima sa „istoka“ i „zapada“ izboriće direktno učešće u plej-ofu, dok će oni koji zauzmu četvrtu i petu poziciju dodatno da se bore za isto. Važno je napomenuti da iz MLS lige nema ispadanja.
Kladionice su za najvećeg favorita odredile aktuelnog šampiona, ekipu Los Anđelesa, sa Bekamom, Robijem Kinom i kapitenom američke reprezentacije Donovanom.

KVOTE ZA PRVAKA
Los Anđeles 4.50
Sijetl 7.50
Solt Lejk 8.50
Hjuston 8.50
Njujork 9.00