Tuesday, March 27, 2012

28.03. Najave meceva

Champions League, četvrtfinale, prvi mečevi
Milan - Barcelona
Domaćin obično može da se uzda u dva igrača, Ibrahimovića i T. Silvu. Najbolji odbrambeni igrač u Seriji A, Silva, neće igrati sutra a verovatno ni u revanšu. Njega je teško zameniti ali bi nekakva uteha trebala da bude što se Nesta vraća u postavu za ovu utakmicu. Robinjo je takođe na raspolaganju dok se Boateng već vratio u postavu proteklog vikenda. Van Bomel će biti suspendovan sutra dok je Abate povređen. Sedorf bi mogao da se nađe u startnoj postavi umesto Emanuelsona.
Barselona je otputovala u skoro kompletnom sastavu a nedostaje im samo Adriano. Alveš se vraća u postavu posle suspenzije i on će igrati u odbrani zajedno sa Pujolom.
Gvardiola je hteo da izbegne Milan u četvrtfinalu. Možda to ima veze sa njegovim komplikovanim odnosom sa Ibrahimovićem.
Po meni Barselona može samo da se plaši Real Madrida i Bajerna iz Minhena no bez sumnje je i Milan znao da pravi probleme Barseloni nekoliko puta ranije.
Poslednji put kada je Barselona igrala na San Siru oni su zabeležili pobedu od 3-2. Zašto i sutra ne bi bila pobeda sa jednim golom razlike (1-2) ili možda nerešeno sa golovima (1-1).

Marseille - Bayern Munich
Tokom ove depresivne sezone koju ima ekipa Marseja oni su zabeležili dve pobede nad Borusijom iz Dortmunda u okviru grupe u Ligi šampiona. Borusija je vodeća ekipa u Bundes ligi. Da li ekipa Marseja zna kako da igra protiv ekipa iz Nemačke lige? Ja imam jednostavno objašnjenje za to. Borusija iz Dortmunda je očajna u Evropi u poslednje dve sezone jer oni jednostavno nemaju dovoljno dobre igrače.
Uvek prisutni golman Marseja Mandanda će propustiti ovaj meč. Da li je to težak udarac za njih? Mislim da jeste jer njegova potencijalna zamena, Andrade ili Braciliano, nisu skoro uopšte branili u poslednje vreme. Izgleda da će Andrade braniti. Ovaj 33-ogodišnji Brazilac ove godine nije branio ni na jednom meču. Centralni odbrambeni igrač Diavara neće igrati do kraja sezone. Remi ima manju povredu a postoji mogućnost da Brandao igra u napadu od početka meča.
Bila je ovo teška nedelja za Bajern. Oni su odigrali 120 minuta u kupu protiv Borusije iz Menhengladbaha prošle nedelje a onda i meč sa Hanoverom za vikend. Oni su pobedili na oba meča a nijedan igrač se nije povredio. Švajnštajger će biti na klupi sutra.
Marsej zna kako da igra defanzivni fudbal a ovaj meč bi mogao da bude razočaravajući. Bajern bi bio zadovoljan ako bude 0-0 tako da oni neće po svaku cenu ići na pobedu u prvom meču.
Biće pobeda gostiju ili 0-0.