Wednesday, March 28, 2012

29.03. Najave Meceva

Europa League, četvrtfinale, prvi mečevi
AZ - Valencia
Biće mnogo teže Valensiji protiv AZ-a nego što im je bilo protiv PSV Ajndhovena u prethodnoj rundi.
AZ je bolje organizovan, nemaju zvezde u timu, ali su kolektivno jači od PSV-a. AZ je delovao umorno za vikend kada su pobedili sa 1-0 jer su prošle nedelje odigrali 120 minuta u kupu.
AZ je odigrao puno mečeva ove sezone no isto se može reći i za Valensiju.
Odbrambeni igrač Virgever je suspendovan u ekipi domaćina ali se njegov kolega iz odbrane, S. Poulsen, vraća u postavu.
Valensija je imala užasnih deset dana za sobom. Prvo su izgubili od Saragose (koja je igrala sa deset pa sa devet igrača) a onda su izgubili sa 1-3 od Hetafea.
Po pitanju sastava oni deluju dosta dobro pred ovaj meč. Rami je suspendovan dok je Banega još uvek povređen kao i Kanales i Brito. Odjednom Valensija deluje kao ekipa koja nema samopouzdanja a gledajući kvote moram da kažem da će moj izbor na ovom meču biti pobeda domaćina.

Atletico Madrid - Hannover 96
Nemam nikakav problem da prihvatim to da je Atletiko Madrid favorit ali je kvota 1.53 smešna. Kako je Hanover odjednom postao slaba ekipa? Dobro, iako su bez poraza na svom terenu oni se ipak ove sezone dosta muče na gostovanjima u okviru Bundes lige.
I Atletiko Madrid je izgubio od poslednjeplasirane Saragose ovog vikenda. Penal koji je dosuđen u poslednjem minutu je rešio meč u korist domaćina. Dijego se vratio u postavu na tom meču a za ovaj meč će i Tiago Mendes biti spreman. Samo su Silvio i A. Lopez još uvek povređeni.
Hađi, Štindl i Egiman, čiji je nastup neizvestan za Hanover, su ipak otputovali u Španiju.
Smatram da su kladionice dovele do toga da se ne možete kladiti na pobedu domaćina.

Schalke 04 - Athletic Bilbao
Šalke je u sjajnoj formi a Huntelar nastavlja svoju golgetersku seriju. On je posle povrede nastavio da postiže golove a za vikend je postigao oba gola za Šalke protiv Bajer Leverkuzena.
Izgleda da su mečevi protiv M. Junajteda iscrpli ekipu Atletik Bilbaoa jer se oni dosta muče posle tih sjajnih pobeda nad Junajtedom. Oni za vikend nisu uspeli da pobede ni Sporting iz Hihona. Ljorente se vratio u postavu ali su njegove kolege iz napada, Muniain i Susaeta, odigrali veoma loše. Može se reći da se očekivalo da će Baskijci popustiti jer su igrali po dva meča svake nedelje. Oni su se plasirali i u finale Španskog kupa.
Oni su otputovali u skoro najjačem sastavu.
Kvota na pobedu domaćina je dosta dobra i trebalo bi je iskoristiti ali ja imam isuviše poštovanja za Atletik.

Sporting Lisbon - Metalist Kharkiv
Izgleda da treba i dalje da se držim Metalista. Nekoliko puta tokom ove sezone sam rekao da bi oni mogli da doguraju do samog kraja ovog takmičenja tako da nema smisla da odustanem od njih u četvrtfinalu. Nisam bio zadovoljan njihovom igrom u domaćem prvenstvu za vikend. Oni su izgubli sa 2-4 na gostovanju Arsenalu iz Kijeva. “Umorni, dekoncentrisani, sa mislima u Lisabonu” - to su reči njihovog trenera.
U prethodnoj rundi su oni gubili sa 0-1 na gostovanju Olimpijakosu i posle dve trećine meča niko nije očekivao da će Metalist uspeti nešto da promeni. A onda su se krajem meča oni razbudili, promašili su penal, ali su ipak uspeli da postignu dva gola pred kraj meča.
To vam je Metalist. Svašta može da se desi kada oni zaigraju ofanzivno.
Oni su ove sezone i dalje bez poraza na gostovanjima u Evropi.
Kristaldo nije igrao protiv Olimpijakosa, Edmar je bio suspendovan, no obojica će biti na raspolaganju sutra.
Sporting je bez poraza na poslednjih deset mečeva na domaćem terenu u Evropi no postoji mogućnost da taj niz u Lisabonu bude prekinut. Igrač sredine terena M. Fernandez se vraća u sastav Sportinga pošto se oporavio od gripa.
Kao što sam već rekao ostaću veran ovoj ekipi iz Ukrajine.