Friday, March 30, 2012

31.03. - 01.04. 2012. Darko Bodul (Šturm) prvi strelac austrijske lige

Za nase citaoce od ovog vikenda pogađa Darko Bodul (22), najbolji strelac austrijske prve lige. Rođeni Sarajlija fudbalsku karijeru započeo je u Vieni, odakle se seli u holandski Herenven, pa u Ajaks. Svakodnevno druženje sa Miralemom Sulejmanijem, koje nije propustio da spomene, prekinuo je poziv iz Šturma, u kojem je do izražaja došao sav golgeterski talenat. Devet golova u prvenstvu, tri u Kupu, bili su dovoljni da Bodul dospe u žižu austrijske fudbalske javnosti i da mu iz Saveza već pošalju „mig“, koji šeretski nastrojene Sarajlije razumeju bolje od reči: „Nadaj se pozivu u reprezentaciju“.
- Raskrstio sam sa Hrvatima, za čiju mladu reprezentaciju sam već igrao – kaže Bodul. - Za mene sada postoji samo austrijski državni tim i nadam se da ću uskoro dobiti zvaničan poziv.
Debi na nasem blogu možda je nagoveštaj za debi u dresu Austrije.
- Ko će da pogodi ovu ligu, u kojoj se šest ekipa bori za titulu - pita se Bodul. - U ovom kolu izdvojio bih jedinicu na Vaker, na čijem terenu gostuje slabi Kapfenberg, ali i na moj Šturm protiv Rida, jer igramo baš dobro kao domaćini.