Monday, April 2, 2012

03.-04. 04.2012. Revanš mečevi četvrtfinala lige šampiona, Real i Bajern obezbedili plasman u narednu rundu

Real je prvi polufinalista Lige šampiona. Blizu plasmana među četiri najbolja tima u Evropi je i Bajern, nešto oprezniji moraće u revanšu da bude Čelsi, a Barselona i Milan sa „podjednakim“ šansama čekaće okršaj na „Kamp Nou“ stadionu.Smele snove APOEL-a, prekinuo je nemilosrdni Real. „Kraljevski“ klub, predvođen raspoloženim Benzemom, nije mnogo mario za suze u očima navijača i igrača kiparskog čuda. Poraz od tri gola razlike za izabranike našeg trenera Ivana Jovanovića, pred revanš u Madridu, ravan je eliminaciji, jer čak ni fudbal ne poznaje takva čuda, kakvo bilo potrebno da se tim Žozea Murinja ne nađe u polufinalu najjačeg evropskog takmičenja. Meč na „Santjago Bernabeu“ biće samo otaljavanje već završenog posla za prvotimce Reala i „grebanje“ sveže rane za ponosne fudbalere šampiona Kipra.
Čelsi je i bez „zlatnog strelca“, našeg Baneta Ivanovića, uspeo da dođe do trijumfa u Lisabonu. Benfika je u većem delu susreta na kojem je imala prednost domaćeg terena, bila ravnopravan rival, ali sumnjamo da će iskusniji sastav londonskih „plavaca“, kada je već napravio ovoliki uspeh, dozvoliti sebi luksuz u vidu eliminacije pred svojim navijačima.
Meč između Milana i Barselone, za koji je prva asocijacija bila lepršava igra i efikasnost na obe strane, završio se bez golova. Nerešen rezultat svakako bi trebalo više da brine ekipu Milana, koja se nadala da može da stekne bilo kakvu prednost pred revanš u Barseloni. Na „Kamp Nou“ stadionu, ekipa trenera Gvardiole igra neku „drugu“, teško objašnjivu igru.