Saturday, August 7, 2010

NEBOJŠA GUDELJ (BREDA)

Nekadašnji fudbaler Partizana i nekoliko holandskih klubova, Nebojša Gudelj, počeo je da gradi trenersku karijeru. U Bredi je dobio nekoliko zaduženja. Da vodi tim do 19 godina, da pomaže u radu sa drugom ekipom, kao i da za potrebe najjačeg sastava prati i analizira igre protivnika. Nebojša sa ponosom ističe i da sin Nemanja (18) već sedi na klupi prvog tima Brede i da je veoma blizu prvoj postavi. Boljeg sagovornika, dakle, za razgovor o početku holandskog šampionata, nismo mogli da imamo. O fudbalu se u porodici Gudelj misli i na poslu, ali i kod kuće.

TITULA: Ajaks je najozbiljniji kandidat za osvajanje šampionskog pehara. Uz “kopljanike”, naravno, mesta mora da bude i za PSV, ali i za Fejenord. Alkmar i Tvente će vrebati svaku priliku da se i oni umešaju u borbu za visok plasman, ali njima ipak dajem znatno manje šanse da prvenstvo završe na prvom mestu.

EVROPA: Nabrojao sam već toliko ekipa, da su verovatno i mesta za izlazak u Evropu već “popunjena”. Uz njih mogli bi da odskoče Herenven, Groningen, Breda... Biće zanimljiva borba za učešće u evropskim kupovima.

OPSTANAK: Obično se u Holandiji dešava da se ekipe koje uđu iz druge lige teško priviknu na daleko jače takmičenje. Međutim, ne verujem da De Grafšap želi da deli tu sudbinu. Ova ekipa se ozbiljno pripremala za prvoligaško takmičenje, pa očekujem plasman daleko od opasne zone. Po meni, Venlo će biti najugroženiji, siguran sam da će imati najviše poraza, više i od Escelziora, koji je uz De Grafšap ušao u najjače takmičenje.

PRVO KOLO: Ajaks i PSV gostuju, pa se ne bih zaletao sa fiksevima na najveće favorite. Pogotovo ne na “filipsovce”, koji igraju protiv jakog Herenvena. Treći kandidat za titulu, Fejenord, igra na svom terenu, pa je kec na meču protiv Utrehta jedini fiks prvog kola.
Fejenord - Utreht 1
D. Đ.