Saturday, August 7, 2010

NENAD DŽODIĆ (MONPELJE)

TITULA: Šampion Marsej, Bordo i Lion su, po meni, jedini koji mogu do titule. Nije bilo velikih transfera u ovim ekipama, ali ni u ostalim klubovima, pa je odnos snaga sličan onom iz prethodne sezone. Marsej je doveo dvojicu igrača Rena, u Lionu se za sada samo priča o pojačanjima, a Bordo traga za pravim rešenjima, pošto će najverovatnije da ostane bez Gurkufa i Dijare. Inače, Bordo je bio najuspešniji u pripremnom periodu, kada je u svoju korist rešio pet od šest mečeva.

EVROPA: Rano je za takve prognoze, ali Pari Sen Žermen se pojačava, a nije bilo loš na pripremama. Prema rezultatima prijateljskih mečeva i kvalitetu ekipe, u gornjem delu tabele moralo bi da bude mesta i za Tuluz, a svakako treba računati i na Okser, Lil i Ren.

NOVAJLIJE U LIGI: Kaen ima kadar koji bi trebalo da mu garantuje opstanak. Reč je o stabilnom klubu, starom prvoligašu. Brestu će velika prednost da bude domaći teren, jer ima dobar stadion i veoma vernu i brojnu publiku. Trener mu je veoma strog, poznat je po velikoj disciplini, ali klub se nije pojačao, što bi mogao da bude veliki hendikep. Najviše problema imaće Arl, koji po tradiciji dobro počne sezonu, ali to će sada da bude teško, zato što je kasno oformio tim i počeo pripreme, a još je neizvesno ko će sa klupe da predvodi ekipu.

PRVO KOLO: Izdvajam samo keca na Tuluz, za koji sam već rekao da očekujem da bude u vrhu. Ne verujem da novajlija Brest može da iznenadi na startu u gostima.
Tuluz - Brest 1
Nas su napustila trojica prvotimaca, doveli smo zamene za njih, ali treba nam još vremena da se uigramo, posebno u napadu. Rezultati u pripremnom periodu bili su nam “šareni”, pa nas protiv Bordoa očekuje mnogo težak zadatak.
D. A