Friday, April 15, 2011

Barsi liga, nama kup NEBOJŠA MILIČIĆ, TRENER U REALU (ŠPANIJA 1)

Gospodin “specijalni” mora da smisli nešto zaista posebno. Real iz Madrida, “kraljevski” klub, ne sme da prosi za trofej, makar se rival i jedini konkurent u trci za peharom zvao i – Barselona. Pred Žozeom Murinjom, čudesnim i nepredvidivim portugalskim trenerom je izazov karijere. Real i Barselona sastaju se dva puta za četiri dana. U prvenstvu i u finalu Kupa kralja u Valensiji.
Predvodivši Inter u pohodu ka evropskoj kruni, Murinjo se sastao upravo sa Barselonom. U revanšu na “Kamp nou” stadionu, Inter je posle ranog isključenja Tijaga Mote ostao sa desetoricom na terenu. Barsa je na tom meču razmenila neverovatnih 600 pasova, ali samo pet u kaznenom prostoru protivnika! Sprema li Murinjo sličan recept i minsko polje oko svog šesnaesterca?
- Ne verujem. Real mora da igra na pobedu – uverava Nebojša Miličić, trener u madridskom gigantu. - Prvenstvo je već Barsino, tu nema dileme, ali ako mislimo da osvojimo Kup kralja, moramo da dobijemo psihološki rat. Barselona mora da padne na “Santjago Bernabeu” stadionu, da bi u sredu pala i u Valensiji.