Friday, June 3, 2011

Mića Sredojević - prognozira mečeve kvalifikacija za Afrički kup nacija 03.-05. 06. 2011.

GRUPA A
 LIBERIJA – KAPE VERDE 1X – Kape Verde je iznenadio dosadašnjim rezultatima i plasmanom na prvo mesto. Radi se o portugalskoj školi fudbala, pa sam uveren da Liberiji, iako je u Africi domaći teren ogromna prednost, neće biti lako da savlada ekipu Kape Verde.
ZIMBABVE – MALI 1 – Zimbabve će pokušati da iznenadi Mali, jer će utakmica da se odigra na terenu sa veštačkom travom, na koju gosti nisu navikli.
GRUPA B 
ETIOPIJA – NIGERIJA 1X2 – Etiopija želi da popravi utisak iz dosadašnjeg dela kvalifikacija. Meč se igra na velikoj nadmorskoj visini, a svaki rezultat je moguć.
GVINEJA – MADAGASKAR 1 – Domaća Gvineja je neuporedivo jača od Madagaskara. Jedinica je sigurna.
GRUPA C 
ZAMBIJA – MOZAMBIK 1 – Zambija je slavila i u Mozambiku (2:0), pa bi meč pred domaćom publikom morala da reši u svoju korist.
KOMOROS – LIBIJA 2 – Rekao bih da tim Komorosa još uči kako se igra fudbal. Domaća selekcija još nije postigla ni gol u kvalifikacijama, a Libija nije primila pogodak. Dvojka je sigurna.
GRUPA D 
MAROKO – ALŽIR – 1X2 – Veliki derbi najneizvesnije grupe kvalifikacija na kojem je nemoguće predvideti rezultat.
CENTRALNOAFRIČKA REPUBLIKA – TANZANIJA 1X – Domaća selekcija je iznenadila dosadašnjim rezultatima. Tanzaniji neće biti lako da izbegne poraz.
GRUPA E
 KAMERUN – SENEGAL 1X – Havijer Klemente, bivši selektor Srbije, pokušaće sa svojim Kamerunom da savlada jaki Senegal. Po mojoj proceni, na ovom meču ne bi smela da dođe dvojka.
MAURICIJUS – DR KONGO 2 – Gost je apsolutni favorit na ovoj utakmici. Mauricijus je previše slab.
GRUPA F
NAMIBIJA – BURKINA FASO X
– Namibija nije osvojila ni bod u dosadašnjem delu kvalifikacija, ali uveren sam da Burkini Faso neće da bude lako na ovom gostovanju.
GRUPA G 
EGIPAT – J. AFRIKA 1 – Posle revolucije u svojoj zemlji, Egipat Južnu Afriku čeka “na nož”. Selektor gostiju voli defanzivnu igru, ali domaćini su dominantni u visini i u skoku, pa bi prekid mogao da donese pobedu Egiptu.
SIJERA LEONE – NIGER 1X – Ne znam šta su vračevi rekli za ovu utakmicu. Šalu na stranu, ali pripadnici oba naroda više se uzdaju u magiju nego u fudbalsko nadmetanje. Domaćin je u blagoj prednosti.
GRUPA H 
BENIN – O. SLONOVAČE X2 – Obala Slonovače je daleko kvalitetnija, ali mora se uzeti u obzir da je ova zemlja prošla kroz period građanskog rata i opšteg haosa. Ipak, “slonovi” teško gube, pa ne verujem da Benin ima snage da ih savlada.
BURUNDI – RUANDA 1X – Komšijski derbi pun naboja. Burundi i Ruanda su ratovali u prošlosti... Mislim da nema dvojke.