Friday, June 3, 2011

| by

0

Predlozi za Tiket (EURO 2012 - kvalifikacije) 03.-04. 06.2011.

Austria - Germany

Ne mogu da se požalim. Kvota 1.40 koliko je ponuđeno za pobedu Nemačke u gostima zvuči jako loše no šta ste očekivali? Nemačka nije poznata po tome da gubi bodove u bitnim mečevima protiv inferiornih protivnika. No time ne kažem da se vredi kladiti na kvotu 1.40, daleko od toga. Bez B. Švajnštajgera, Mertezakera i Kedire Nemačka je pobedila Urugvaj u prijateljskom meču za vikend. Izgleda da će Kedira biti na raspolaganju za ovaj kvalifikacioni meč ali neće biti druge dvojice. Neće igrati ni M. Klose, Treš, Bender ni M. Reus. Nedostajaće im puno igrača? Da, ali Klosea može da zameni M. Gomez a po meni će Nemačka biti bez dva najbitnija igrača, Švajnštajgera i Mertezakera. T. Kros će najverovatnije zameniti Švajnštajgera a Badštuber će se pridružiti Fridrihu u odbrambenoj liniji Nemačke.
Za Austriju neće igrati povređeni Lajtgeb, Jantšer i Helcl.
Arnautović, napadač Verdera iz Bremena, je izostavljen iz sastava Austrijske reprezentacije kao i Majerhofer ali je M. Janko ponovo na raspolaganju a pretpostavljam da će on igrati u napadu. Hofer, Harnik, Alaba, Fuks i Pogatec svi igraju fudbal u Nemačkoj. Meč između Austrije i Nemačke je nekada bio derbi meč ali više nije.
Vrlo verovatna pobeda gostiju.

Belgium - Turkey

Ovo je veoma važan meč u ovoj grupi. Radije bih se opredelio za pobedu domaćina. Belgija ima svež sastav u kome se nalaze mlade zvezde kao što su Azar, Ogun Džimi, Čadli, Vitsel i Lukaku a oni imaju i veoma čvrstu odbranu. Tu mislim na Kompanija, Van Bujtena, Vertongena i oporavljenog Vermelena. Dembele, Felaini i Pokonjoli su povređeni dok su Miraljas i Vanden Bore izostavljeni iz sastava. Gledajući sastav Belgije moram da kažem da oni trenutno deluju jako dobro. Lukaku ipak neće igrati.
Turska je pobedila Belgiju na svom terenu sa 3-2. Kompani je dobio crveni karton u 64-om minutu a Belgija je postigla i primila gol sa deset igrača na terenu.
Dva igrača sredine terena, Sahin i H. Altintop, neće igrati na sutrašnjem meču kao ni Tunčaj Šanli dok je veoma neizvestan nastup G. Gonula usled povrede.
Do sada Turska nije pokazala ništa posebno u ovoj grupi tako da se ne može govoriti o nekom velikom uticaju Hidinka. Ja sam mislio da će oni moći da zaprete Nemačkoj (0-3) a za poraz od Azerbejdžana nema nikakvog opravdanja.
Priča se da će Turska ići na nerešeno no ja sumnjam u to. Oni nikada nisu bili takva ekipa.
Ovo je veoma bitan meč i veliki je ulog a ja ću se opredeliti za pobedu domaćina.

FYR Macedonia - Republic of Ireland

Iako BJR Makedonija ima šest bodova manje od Republike Irske u ovoj grupi ja bih ipak mogao da se kladim na pobedu domaćina. Zašto? Ponuđena kvota me je prosto naterala na to.
R. Irska je pobedila BJR Makedoniju sa 2-1 na svom terenu no taj meč je bio dosta izjednačen. Da je sutrašnji meč bio prvi meč u grupi onda bi kvote bile drugačije a BJR Makedonija bi možda bila i favorit no kladionice su digle ruke od njih posle lošeg niza.
Ja volim da mislim da oni još uvek imaju potencijala da zabeleže pobedu na svom terenu.
R. Irska je nedavno pobedila Severnu Irsku i Škotsku. To su bile sasvim očekivane pobede no priznajem da je uvek lepo pobeđivati. To im je uspelo bez MekGidija, Longa, Gibsona i O'Šeja no svi oni bi trebali da budu na raspolaganju za ovaj kvalifikacioni meč. Neće biti D. Dafa kao ni R. Dana dok je usled povrede veoma neizvestan nastup K. Dojla.
R. Kin je postigao golove u obe pobede. On ne može da se izbori sa mesto u startnoj postavi Vest Hema ali postiže golove za svoju zemlju.
Kladiću se na pobedu domaćina.

Romania - Bosnia

Ova grupa je veoma neizvesna no može se reći da domaćin mora da pobedi na ovom meču inače će oni biti bez ikakvih šansi da se kvalifikuju za Evropsko prvenstvo. Da li oni to mogu da postignu? Ja sumnjam u to. Dobro, oni su vodili sa 1-0 na gostovanju Bosni ali su na kraju izgubili sa 1-2. Zvuči kao da imaju šanse na svom terenu? Pa, Bosna je dominirala u prvom meču a na primer odnos u kornerima je bio 10-0 za njih.
Bosna sada ima mnogo boljih pojedinaca u ekipi. Mislim da svi miožemo da se složimo sa tim. Obično ništa ne fali odbrani Rumunije no na ovom meču neće igrati Gojan, Radu i Kivu. Dobro, samo je Gojan igrao na prethodnom meču.
Kivu je prestao da igra za reprezentaciju Rumunije no Mutu je još uvek tu. Pošto je Stanču povređen Mutu će definitivno igrati u napadu zajedno sa Marikom.
Salihović, igrač sredine terena Bosne, se vraća u sastav posle suspenzije. Na sredini terena će verovatno igrati i Rahimić i Pjanić. Džeko će sigurno igrati u napadu zajedno sa Ibiševićem ili Muslimovićem.
Biće X2.

Belarus - France

Francuska je primila samo jedan gol do sada na pet mečeva koliko su odigrali u ovoj grupi. To je bilo protiv ove reprezentacije Belorusije u Francuskoj kada su Belorusi pobedili sa 1-0. Od tada je reprezentacija Francuske u novom izdanju sa Blanom na kllupi dosta popravila svoju igru tako da će biti jako teško za Belorusiju da ponovo savladaju Francusku.
Mislim da se može reći da Belorusija igra najbolje što zna sa igračima koje ima na raspolaganju no nema mnogo prilika za gol na njihovim mečevima. Oni su postigli tri gola na svojim mečevima a primili su samo jedan. Oni će biti veoma oslabljeni na ovom meču jer su Kornilenko, Kulči i Mološ suspendovani dok su Hleb, Krivets, Kutuzov, Rodionov i Amelčenko svi povređeni. Nedostajaće im puno ključnih igrača.
Veoma jaka ekipa Francuske će se sigurno osvetiti.
Biće pobeda gostiju a kvota će početi da pada.

Moldova - Sweden

Čudne su ove kvote. Švedska trenutno nije neka fudbalska velesila a ja dosta poštujem reprezentaciju Moldavije pogotovo kada imaju prednost domaćeg terena.
Oni isključivo osvajaju bodove na svom terenu. Već su pobedili Finsku a Moldavija je izgubila samo sa 0-1 na svom terenu od dominantne reprezentacije u ovoj grupi, Holandije.
Za Moldaviju neće igrati njihov kapiten Epureanu.
Švedski klupski fudbal je u lošem stanju dok se u reprezentaciji uglavnom nalaze igrači koji igraju u Evropi.
Odbrambeni igrači Melberg i Majstorović su bili suspendovani kada je Ševedska na svom terenu pobedila Moldaviju sa 2-1 ali će obojica biti na raspolaganju za ovaj meč.
Forma Ibrahimovića? Ne moramo sada da razmišljamo o tome jer on neće igrati na ovoj utakmici.
Moja glavna opklada će biti na 0-0 a možda ću se opredeliti i da se kladim na autsajdere.

Latvia - Israel

Oporavljeni Benajun će naravno biti veliki podstrek za Izraelce. Kada je Izrael pobedio na svom terenu ovu reprezentaciju Letonije (2-1) Benajun (bio je na klupi) je tek počeo ponovo da igra no sutra će on ponovo predvoditi svoju reprezentaciju. On je njihov ubedljivo najbolji fudbaler. Kajal (igra za Seltik) i Barda, koji je postigao oba gola u prvom meču protiv Letonije, su povređeni kao i Vermut. Tamuz, vodeći strelac u Izraelskom prvenstvu, nije u sastavu. Umesto njega je pozvan Hemed.
Letonija je do sada postigla ono što se i očekivalo. Oni su pobedili Maltu i to je sve. Tu ima nekoliko poznatih igrača kao što su Verpakovskis, Rudnevs, Rubins, i Gorks.
Biće X2.

England - Switzerland

Kvota na pobedu domaćina je jako loša no za ovaj meč nema nikakvih drugih opcija. Engleska je pobedila Švajcarsku na gostovanju sa 3-1 a od tada su dva napadača Švajcarske, Frej i Štreler, prestali da igraju za reprezentaciju.
Derdijok (Bajer Leverkuzen) je njihov jedini pravi napadač ali su se Mehmedi i Emeghara, obojica su dosta mladi, pridružili Švajcarskoj reprezentaciji.
U postavu Engleske se za ovaj meč vraća R. Ferdinand ali je Runi suspendovan. Džerard, Defo i Kerik su svi povređeni.
U napadu će igrati dva igrača, D. Bent, Krauč ili Zamora, ili će D. Bent igrati kao usamljeni napadač dok će iza njega igrati E. Jang.
Pobeda Engleske ali je kvota depresivna.

Montenegro - Bulgaria

Tri pobede od po 1-0 i 0-0 na gostovanju Engleskoj, zbog toga Crna Gora deli prvo mesto sa Engleskom na tabeli ove grupe. Oni su uspeli da pobede na gostovanju u Bugarskoj no možda domaćin toga dana nije imao sreće. Bugarska je imala devet šuteva u okvir gola dok je Crna Gora perfektno iskoristila jedini šut i pobedila je sa 1-0.
Jovetić nije odigrao nijedan meč za Fiorentinu ove sezone ali je on sada spreman i biće u sastavu za ovaj meč.
Drinčić i Fatić su se takođe oporavili ali će možda samo Drinčić igrati od početka meča.
Loše vesti su da će Vukčević, Bošković i Đudović, svi su bili u startnoj postavi protiv Engleske (0-0), propustiti ovaj meč.
Za Bugarsku neće igrati suspendovani igrač sredine terena Georgiev i povređeni odbrambeni igrač Stojanov. Dva Petrova, koji igraju u Engleskoj, će igrati ali neće biti Berbatova.
Kladiću se na pobedu domaćina ali bi kvota mogla da bude bolja.

Iceland - Denmark

Čak 21 utakmicu su odigrale ove dve reprezentacije a Islanđani nisu zabeležili nijednu pobedu nad Danskom. Oni su bili blizu 0-0 u prvom meču ali je domaćin, Danska, postigao gol pred kraj meča. Danci uopšte nisu bili ubedljivi na tom meču.
As iz Ajaksa Eriksen će igrati iza Bendtnera i Romedala a to su vam najinteresantniji Danski igrači. Šmajkl junior će biti na golu.
Gudjonsen, koji sada igra za Fulam, se vraća u reprezentaciju Islanda a u napadu će mu se možda pridružiti H. Helguson.
Nisam oduševljen ovom reprezentacijom Danske ali oni najverovatnije neće izgubiti na ovom meču. Biće X2.

Portugal - Norway

Za ovaj meč se može reći da je finale u ovoj grupi a Portugal će želeti da se osveti. Oni bi morali da se osvete jer Norvežani teško da mogu da postignu pozitivan rezultat na ovom meču. Portugal deluje isuviše dobro za reprezentaciju Norveške trenera Drila no moram da priznam da je to upravo onakav izazov kakvom se Drilo raduje.
Kerju će najverovatnije igrati u napadu od početka meča za Norvešku ili će možda napadač Hanovera Moa Abdelaue dobiti priliku.
U reprezentaciji Portugala ima isuviše fantastičnih pojedinaca protiv koje Norveška ekipna mašinerija neće lako izaći na kraj jer se ne igra na jesen u Norveškoj već se igra u junu u Portugalu.
Pobeda domaćina.

Chris