Monday, March 26, 2012

27.-28.03.2012. PRVE UTAKMICE ČETVRTINE FINALA LIGE ŠAMPIONA

Ukoliko bi se pred prve utakmice četvrtine finala Lige šampiona tražili favoriti, taj epitet bi bolje pristajao gostujućim ekipama. Žreb je odlučio da Barselona, Čelsi, Real i Bajern revanš mečeve igraju kod kuće, pa se za blage autsajdere mogu proglasiti Milan, Apoel, Benfika i Marsej. Međutim, koliko je najjače evropsko takmičenje nepredvidivo, videlo se po „ranoj“ eliminaciji engleskih velikana, pre svega Mančester Junajteda i Sitija, zatim i Arsenala.

MILAN – BARSELONA
Od svih parova ove faze takmičenja, jedino su se Milan i Barselona do sada sastajali. Katalonski „čarobnjaci“ su imali nešto više uspeha, ali pitanje je da li bilo kakva tradicija uopšte treba da se „gleda“ kada je ovaj okršaj u pitanju. Milan je u osmini finala, predvođen sjajnim Zlatanom Ibrahimovićem, „preslišao“ (4:0) Arsenal na „San Siru“, ali je u revanšu spasavao „živu glavu“, jer su „tobdžije“ lako stigle do tri gola prednosti. Ipak, u finišu je presudilo iskustvo Milanovih fudbalera, koji u italijanskom prvenstvu čvrsto drže prvo mesto.

APOEL – REAL M.
Nazire li se kraj čudima APOEL-a? Kada je kuglica na žrebu „spojila“ Kiprane sa Real Madridom, nema čoveka koji nije pomislio da je došao kraj snovima našeg trenera Ivana Jovanovića i njegovih izabranika. Jer, Madriđani predvođeni Žozeom Murinjom su u Španiji ispred Barselone, igraju efikasno i gladni su trofeja. Čudo je na ovom okršaju gotovo nemoguće, ali videvši karakter fudbalera APOEL-a u dosadašnjim mečevima, sigurni smo da će „kraljevi“ morati dobro da se preznoje da bi ušli među četiri najbolja tima u Evropi.