Monday, March 26, 2012

27.03. Najave meceva

Champions League, četvrtfinale, prvi mečevi

Apoel Nicosia - Real Madrid
Ako nam Lion služi kao neko merilo onda Apoel neće imati nikakve šanse . Lion je izgubio od Apoela na penale. Ja još uvek smatram da je Lion bolja ekipa, bar na duže staze, no hoću da ukažem na to da Lion nije imao nikakve šanse u dva meča u okviru grupe protiv Reala. Oni su ubedljivo savladani na ta dva meča ukupnim rezultatom 0-6.
Apoel, koji će sutra verovatno igrati ultra defanzivno, može da oteža posao Realu, možda će čak uspeti da odigraju 0-0, ali pobeda u prvom meču? Ne, to se sigurno neće desiti.
Manduka, koji je postigao gol protiv Liona, će biti suspendovan sutra a ni Ćabi Alonso, igrač sredine terena Reala, neće igrati iz istog razloga. Lasana Dijara je povređen. Izgleda da će Real igrati u veoma ofanzivnoj formaciji sutra, bar se tako priča u Španiji. Očekujem tešku utakmicu za domaćina.

Benfica - Chelsea
Žesus, trener Benfike, je zadovoljan jer će njegova ekipa igrati protiv ekipe iz Engleske. Ne znam da li je u pravu ili ne no on je mišljenja da njegova ekipa zna kako da igra protiv Britanskih ekipa. Dobro, oni su odigrali nerešeno oba meča u grupi protiv M. Junajteda no Junajted je igrao veoma loše u Evropi ove sezone.
Nisam preterano oduševljen ovim timom Benfike no odaću im jedno priznanje. Oni igraju sjajno na svom terenu.
Aimar će igrati ponovo, bar poslednjih pola sata, jer se on često umori. Kardozo će igrati u napadu kao i uvek, Rodrigo će možda takođe igrati a naravno i Vitsel. Garaj, bivši odbrambeni igrač Real Madrida, će najverovatnije propustiti sutrašnji meč.
Trener Čelzija ima jako puno opcija. Samo je Ivanović povređen odnosno njegov nastup je veoma neizvestan. Sigurno nije lako Di Mateu da izabere “najbolji” tim za ovaj meč no ja verujem da će on biti nešto više defanzivno orijentisan na ovom gostovanju. Najvažnije za njih je da izbegnu poraz. Čelzi protiv Benfike na Stamford Bridžu? To zvuči kao sigurna pobeda domaćina.
Da je Porto domaćin Čelziju onda bih se opredelio za pobedu domaćina ali ne i u slučaju Benfike.


FA Cup, ponovljeni mečevi

Sunderland - Everton
Sumnjam da ćemo videti pobednika na ovom meču posle devedeset minuta igre. Obe ekipe su takmičarski raspoložene, sličnog su kvaliteta, i imaju igrače koji su spremni da ginu na terenu sada kada ih samo ovaj meč deli od polufinala FA kupa na Vembliju.
Za sve one koji žele da se klade na Sanderlend ću kazati da će Sanderlend biti u jačem sastavu nego u prvom meču odigranom na Gudison Parku (1-1). Sesenjo i Katermol su bili suspendovani za taj meč no obojica će biti na raspolaganju sutra. S. Larson i Bardsli su odmoreni za vikend. I njih dvojica se vraćaju u postavu ali ključni odbrambeni igrač O’Šej neće igrati.
Everton je bio bolja ekipa u tom prvom meču a s obzirom da su bili domaćini onda se može reći da su i trebali da budu bolji. Sutra bi trebala da bude obrnuta situacija mada u suštini nema mnogo toga što razlikuje ove ekipe što se može videti i na tabeli. Pienar nema pravo nastupa za Everton sutra.
Mislim da ćemo videti produžetke na ovom meču. Biće nerešeno!

Tottenham - Bolton
Ovo u suštini nije ponovljen meč. Ovaj meč je naravno prekinut pred kraj prvog poluvremena pre desetak dana. Rezultat je u trenutku prekida bio 1-1. Bolton je neočekivano poveo ali su Pevci uspeli da izjednače i može se reći da su posle toga preuzeli kontrolu nad mečom.
Očekujem da će Totenhem sutra učiniti dovoljno da zabeleži pobedu. Lenon i King bi trebali da budu na raspolaganju ponovo.
Siguran sam da će ovo biti meč pun emocija no gledajući na meč sa fudbalske strane mislim da Bolton neće moći da izađe na kraj sa Totenhemom. Totenhem će uskoro ponovo odigrati sjajno neki meč a možda će se to desiti već danas.