Thursday, June 3, 2010

| by

0

03.06.2010. 20:30 Germany – Bosnia & Herzegovina 3+ @ 1.60 Dupla Šansa

Nemačka je jedna od najuspešnijih reprezantacija na svetu sudeći po nastupima na završnim turnirima Svetskih Prvenstava i jedino su od njih uspešniji Brazil i Italija i nemački selektor Joachim Loew će pokušati da nastavi tradiciju dobrih nastupa i na narednom turniru . 
Meč protiv Bosne i Hercegovine će biti njihov zadnji na pripremama u svojoj zemlji .
Trostruki Svetski prvaci ne spadaju u glavne favorite za osvajanje turnira ali će svoju priliku sigurno čekati sa strane .
Povreda kapitena Michaela Ballacka sigurno je veliki hendikep za njih budući da se u timu nalaze dosta imladjih igrača bez puno iskustva i većina njih ima manje od 30 nastupa za reprezentaciju . 
Nemačka je posle Martovskog poraza od Argentine 0-1 znatno popravila utisk u zadnja dva meča u predhodnom mesecu pobedivši Maltu i Madjarsku sa po 3-0 .
Nemačka ima samo jedan poraz u zadnjih 13 meča od već pomenute Argentine 0-1 i u ovom periodu imaju skor 9-3-1 .
Na domaćem terenu u ovomperiodu imaju skor 4-2-1.
Kvalifikacije za SP su završili u velikom stilu bez poraza 8-2-0 26:5 .
 U predhodnim mečevima sa nešto slabijim rivalima selektor Loew je oprobao dosta igrača a sada mu sledi duel sa renomiranim protivnikom koji se iskazao u predhodnim kvalifikacijama kao jako neugodan protivnik svtigavši do play-off-a u kojem su pružili žestok otpor Portugalu tako da je ovo izvanredan test za njegovu ekipu pred predstojeći duel sa Srbijom i očekuje se da na megdan izadje najjači sastav .
Manuel Neuer se iskazao svojim odbranama u kubu tako da je zacementirao svoje mesto na golu ali selektor Joachim Loew će imati dosta nedoumica u odbrani u kojoj bi trebalo da se nadju iskusni Arne Friedrich i Per Mertesacker uz izvesnog Philipp Lahm-a , kapetan Michael Ballack neće biti na raspolaganju pa bi njegovo odsustvo trebali da nadomeste Marko Marin i sve bolji Mesut Oezil koji je bio odličan protiv Mađarske .
Forma Miroslav-a Klose-a je glavna tema Nemačkih medija a Joachim Loew je priznao da on nije u top formi  ali napadač koji puni 32 godine 9. Juna se mnogo puta do sada pokazao kao ključan za reprezentaciju a da nije izgubio osećaj imaće priliku da dokaže već večeras .. Verovatnih startnih 11 : Neuer, Boateng, Friedrich, Mertesacker, Lahm, Khedira, Schweinsteiger, Marin, Ozil, Podolski; Klose  .

Bosna i Hercegovina nije imala sreće da se po prvi put kao nezavisna država kvalifikuje na završni turnir prvo su se našli nu grupi sa extra jakom Španijom koja je zabeležila svih 10 pobeda tako da im je preostalo da se bore za drugo mesto koje su osvojii ispred Turske i Belgije da bi u play-off-u naleteli na Portugal kome su pružili dostojan otpor ali su ipak poraženi kod kuće 0-1 i tako ostali bez istoriskog uspeha .
BiH ne ulazi sa dobrom formom u ovaj meč oni su u predhodnih 6 meča zabelezili čak 5 poraza i imaju skor 1-0-5 4:13 .
Na zadnja tri gostovanja zabeležili su tri  poraza .
Portugal im je razbio Južno Afričke snove ali Euro 2012 u Ukrajini i Poljskoj je vrlo realan cilj za izabranike Safeta Sušića a oni se nalaze u grupi sa Francuskom koja će im biti najveći rival budući da Rumuni ni približno ne pružaju partije shodno svom renomeu a ostale reprezentacije su znatno slabije ( Belorusija, Albanija i Luksemburg ) .Kvalifikacije počinju Oktobra pa će do tada morati da se zadovolje prijateljskim mečevima a meč sa Nemačkom je poslednji pre letnje pauze u medjuvremenu pre početka kvalifikacija očekuje ih gostovanje u Kataru tokom Avgusta.
Nakon poraza od Švedske 2-4 u Subotu Bosna i Hercegovina će pokušati da popravi utisak protiv još jednog učesnika Mundijala što će za njih biti veoma dobro iskustvo pred predstojeće kvalifikacije .
Nakon ne baš dobrog izdanja u meču protiv Švedske mogu se očekivati neke promene u sastavu za večerašnji meč. 
 Verovatnih startnih 11 : Begovic; Pandza, Spahic, Mravac, Salihovic; Medunjanin, Muratovic, Misimovic, Pjanic; Dzeko, Muslimovic
Petorica igrača BiH igra u Bundesligaškim ekipama a verovatno najbolji od njih je Edin Džeko koji će biti u centru pažnje u predstojećem prelaznom roku . Džeko bi mogao da odigra zadnji meč na nemačkom tlu zvanično kao igrač Volfsburga i sugurno je da želi da još jednom potvrdi svoju reputaciju golom i tako se oprosti od Bundesligaških terena

Nemačka je sigurno favorit u ovom meču budući da im je ovo ispraćaj iz Nemačke i da će želeti da pobedom otputuju u Afriku ali sigurno ne treba potceniti ni goste koji imaju svojih aduta Misimovica , Pjanica , Dzeka i koji mogu biti itekako opasni a kako je ponudjena kvota na jedinicu isuviše mala za rizik koji postoji ja ću se okrenuti golovima koji mislim da može biti dosta . Ako imamo na umu jako kvalitetan napad BiH-a uz pucački uvek raspoložene Nemce to nebi trebalo da bude proble dakle 3+ .