Thursday, June 3, 2010

| by

0

04.06.2010. 12:20 Japan - Ivory Coast GG @ 1.74 Meridian

Japan je jedna od supersila u Aziskom fudbalu ali u zadnje vreme se ne mogu prepoznati , izabranici Takeshi Okada su izgubili zadnje 3 utakmice od Srbije 0-3 u Aprilu , odnosno Južne Koreje 0-2 i Engleske 1-2 u zaddnjim mečevima odigranim krajem prošlog meseca .
Japan je porazen na zadnjih 4 od 5 odigranih mečeva
a pre ovog lošeg perioda po njih bili su u seriji ods 10 meča bez poraza 7-3-0.
Na terenima van Japana pre poraza od Engleske 1-2 imali su seriju od 3 meča bez poraza.
Na zadnjih 8 meča u čak 6 navrata jedan od rivala u njihovim utakmicama nije postizao gol .
Japan je za vikend protiv Engleza u znatnoj meri popravio svoju igru pa su čak u tom meču i vodili ali su olako primili dva gola i propustili da prirede iznenadjenje ( Highlights Japan 1- 2 England ).
Japan se na Svetskom prvenstvu nalazi u grupi sa Holandijom , Danskom i Kamerunom i meč sa Obalom Slonivače će biti dobar test za njih da osete Afrički stil igre .
Takeshi Okada trener Japana će verovatno ovaj meč početi u istom sastavu kao i protiv Engleske s tim da će se u sastavu naći i bivša Celtic-ova zvezda Shunsuke Nakamura koji je propustio meč sa Englezima zbog povrede zgloba .
Verovatnih startnih 11(4-5-1): Kawashima, Konno, Nakazawa, Tulio Tanaka, Nagatomo, Honda, Abe, Hasebe, Endo, Nakamura, Okazaki
Vezista CSKA Moskve Keisuke Honda je u meču sa Englezima bio najopasniji igrač Japana pa će on uz pomoć Shunsuke Nakamura biti najveća opasnost po gol Obale Slonovače .
Obala Slonovače je remizirala u zanjem meču sa Paragvajem 2-2 i pored ostvarenog rezultata oni su na ovom meču delovali zaista močno imali su komotnih 2-0 ali su svojim greškama dopustili da prime dva gola od kojih je drugi pao u 89`  i tako ispuste pobedu ( Highlights Paraguay 2-2 Ivory Coast ) .
Oni nisu pobedili na zadnja 3 meča uključujući i finale Afričkog kupa nacija koje su izgubili posle produžetaka 2-3 u regularnom delu 2-2 a treba pomenuti da su u Martu poraženi od Južne Koreje 0-2 i to im je jedini poraz u zadnjih 25 meča ukupno odnosno jedini uzadnjih 16 mečeva odigranih van granica svoje zemlje  .
Na zadnjih 11 meča čak 8 su završili u okviru 0 do 2 gola .
Sven-Goran Eriksson je od nedavno imenovan za trenera Obale Slonovače i meč protiv Paragvaja mu je bio prvi službeni i ovim mečom je donekle mogao steći uvid u stanje ekipe a uočene greške će pokušati da ispravi već u ovom meču .Poznavaoci Afričkog fudbala ističu da je Obala Slonovače trenutno najbolja Afrička ekipa i da bi mogli ovog leta da naprave značajniji rezultat a gledajući sastav reprezentacije na papiru oni to svakako i jesu .Didier Drogba , Salomon Kalou , Yaya Toure i Kolo Toure su značajni igrači u svojim klubovima a od njih se očekuje da slične partije onim klubskim pruže i u dresu reprezentacije pa će samim tim veliki pritisak biti na njima .
Trener Sven-Goran Eriksson je bez povreda u ekipi i očekuje se da izvede najjači sastav za ovaj meč . Verovatnih startnih 11 (4-4-2): Barry, Eboue, K. Toure, Boka, Tiene, Y. Toure, Zokora, Romaric, C. Tiote, Drogba, Kalou
Glavna zvezda tima je svakao napadač Chelsea Didier Drogba koji se već dokazao kao jedan od najboljih napadača na planeti i on će biti sigurno najubojitije oružje Obale Slonovače na predstojećim mečevima .

Obe reprezentacije trenutno u zoni loših rezultata ali što se tiče igre ovaj segment bi znatno više trebao da raduje Afrikance pa su svetske kladionice s pravom označile Obalu slonovače kao favorita u ovom meču . Meč se igra u atipično vreme za Evropske uslove 12:20 zbog ljubitelja fudbala u Japanu i sigurno je da će reprezentacija Japana pokušati da ostavi što bolji utisak pred TV auditorijumom . Moje mišljenje je da konačan ishod kao i u većini prijateljskih mečeva treba zaobići u velikom luku pa ću se time nositi i izborom opklade koja se odnosi na golove za koje verujem da će biti na obe strane pre svega zbog kvalitetnog napada Obale Slonovače a donekle i zbog jednog statističkog podatka da Japanci u predhodnih 16 mečeva nisu vezali dva u kojima su obe ekipe dale gol što je sada prilika .Obe ekipe daju gol (GG)