Sunday, June 27, 2010

| by

0

27.06.2010. 20:30 Argentina - Mexico

Pobednik duela Argentina – Meksiko u četvrtfinalu igra protiv boljeg iz meča Engleska - Nemačka. To će biti repriza duela odigranog pre četiri godine na Mundijalu u Nemačkoj. ‘Gaučosi’ su tada, takođe, u drugoj rundi takmičenja, nakon produžetaka, eliminisali selekciju Meksika.
Meksikanci su poveli, ali je Argentina prvo uspela da izjednači, a potom i da preokrene rezultat pogotkom Maxi Rodriguez-a.
Argentina je zavšila takmičenje po grupama kao prvoplasiran tim u grupi B sa maksimalnim učinkom , tri pobede iz tri meca .
Gaučosi su svoje takmicenje na ovom turniru počeli sa minimalnom pobedom protiv reprezentacije Nigerije 1-0 . Usledio je meč sa Južno Korejancima gde su odigrali dosta kvalitetnije posebno u fazi napada i dosli do prve ubedljivije pobede 4-1. Meč sa bivšim Evropskim prvacima Grčkom su odigrali u trenutku kada su već praktično bili sigurni učesnici 1/8 finala , što je Maradona iskoristio da pruži šansu nekim od rezervista koji tesko da mogu da očekuju šansu u odlučujucim mečevima koji slede a taj meč su rešili u svoju korist rezultatom 2-0 .
Argentina je vezala 8 pobeda što je njihova najbolja serija još od 1998. a na završnim turnirima su u seriji od 9 meča bez poraza u regularnom delu .Messi , Tevez , Higuan , Milito .. i ostatak tima prepunog fudbalskih zvezda su potvrdili da se Argentina sa punim pravom nada trijumfu u Južnoj Africi.
Nije lako ni samom Maradoni da odluči koju od fudbalskih zvezda da ostavi na klupi , pa je tako dosta teško predvideti sastav Gaučosa za meč sa Meksikom .
Jonas Gutierrez se vraća u konkurenciju za sastav posle odradjene suspenzije .
Prema nekim najavama Nicolas Otamendi i Walter Samuel bi trebali da se nadju u startnih 11 . 
Verovatnih startnih 11: Romero, Otamendi, Demichelis, Samuel, Heinze, Gutierrez, Mascherano, Di Maria, Messi, Tevez, Higuain . 
Mexico prvi meč na ovom turniru odigrao protiv domaćina Južne Afrike i remizirao 1-1 , iako su u većem delu meča bili bolja ekipa morali su na kraju da jure jedan bod . Protiv Francuske Mexikanci su održali pravi mali fudbalski čas i potpuno zasluženo slavili sa 2-0 i tako praktično dokusurili već prilicno uzdrmanu Francusku reprezentaciju .
Računalo da će Urugvajci i Meksikanci odigrati prijateljski meč u posledjoj rundi takmicenja po grupama jer je i jednoj i drugoj selekciji remi garantovao prolaz u 1/8 finala. Ipak to se nije desilo a Urugvaj je golom Suareza u finisu prvog poluvremena dosao do pobede 0-1 .
Meksiko je dva puta igrao u 1/4 finalu Mundijala, ali su oba puta baš oni bili domaćini turnira . Od 1994. godine na svakom Svetskom prvenstvu eliminisani su u osmini finala .
Meksiko je pobedio na samo jednom meču u predhodnih 10 protiv Južno Američkih ekipa 1-2-7Neizvestan je nastup za Carlosa Velu na ovom meču . Po rodjenju Argentinac , Guillermo France bi mogao da se nadje na klupi , jer mu sumnjičavi Meksikanci ne veruju da se oseća kao Meksikanac , a njegovo mesto bi trebao da zauzme Cuauhtemoc Blanco .
Verovatnih startnih 11: Perez, Osorio, Rodriguez, Moreno, Salcido, Juarez, Marquez, Torrado; G. Dos Santos, Blanco, Barrera .

Meksikanci su pokazi na meču sa Francuzima da nemaju respekta prema fudbalskim zvezdama u suparničkim selekcijama i nema sumnje da ce ući hrabro u ovaj duel. Medjutim samo hrabrost im sigurno neće biti dovoljna , a velikii problem bi za njih mogao biti njihov nepredvidiv tempermanet i mogucnost da naprave neku glupost zbog koje bi kasnije zažalili.  Argentinci su favoriti bez ikakve sumnje. Dovoljno je da Messi odigra na svom nivou i meč je prakticno rešen. Ipak mislimo da Argentina još uvek ne igra onako kako se to od njih očekuje . Očigledni su problemi sa realizacijom , i očigledno je da Messi jos uvek nije pronašao svoju formu. Ipak i pored svega toga moj izbor je pobeda Argentine sa golovima na obe strane što bi bila moja druga opklada za ovaj meč .

Argentina - Mexico 1 @ 1.6 Toscana
Argentina - Mexico GG @ 2.09 Meridian