Thursday, February 23, 2012

Poslednje kolo treće kvalifikacione runde za sp u Aziji iz ugla Slobodana Pavkovića

Najviše uzbuđenja u poslednjem kolu treće kvalifikacione runde u Aziji moglo bi da bude u Grupi E. Ukoliko Iran savlada Katar, Bahrein će protiv Indonezije da „juri“ gol-razliku, koja bi mogla da ga odvede u narednu fazu borbi za plasman na Svetsko prvenstvo 2014. godine u Brazilu.
Za dešavanja u azijskom fudbalu boljeg sagovornika od Slobodana Pavkovića, tehničkog direktora Fudbalskog saveza Singapura, nismo mogli da nađemo. Naš stručnjak na ovoj funkciji nalazi se već pet godina, a pre toga radio je u Omanu, bio selektor Kuvajta...

GRUPA A
KINA – JORDAN 12 – Pošto je u ovoj grupi sve rešeno, utakmice su na nivou prijateljskih. Selektori će možda da kombinuju sastave, da probaju neke igrače. Ne verujem da će neko preterano da taktizira, pa isključujem mogućnost remija.
IRAK – SINGAPUR 1 – Moja selekcija se za ovu utakmicu pripremala u Dubaiju. Međutim, šanse Singapura su izuzetno male, pa moram da kažem da je Irak apsolutni favorit.

GRUPA B
J. KOREJA – KUVAJT 1 – Velika je razlika u fudbalu koji se igra u Koreji i onog u Kuvajtu. Kvalitet je ubedljivo na strani domaćina. Ukoliko ne bude nekih nepredviđenih okolnosti, Kuvajt nema šta da traži na ovom gostovanju.
UAE – LIBAN 2 – Pravo je čudo kako Liban sa samo amaterskim fudbalom u svojoj zemlji beleži ovakve rezultate. Emirati nemaju nijedan bod, pa je dvojka realna.