Tuesday, June 22, 2010

| by

0

22.06. 2010. 20:30 Greece - Argentina

Grčka je nakon očajnog strata i poraza od selekcije Južne Koreje izgleda shvatila da je vrag odneo šalu i zaigrala je mnogo ozbiljnije i pre svega pozrtvovanije na njihovom drugom mecu protiv selekcije Nigerije . Medjutim ni start utakmice sa Nigerijom nije obecavao puno od Grka . Izgledalo je kao da su ponovo ušli veoma ne zainteresovano u meč . Okidač za njihovu mnogo bolju igru je bio crveni karton Kaite i od tog trenutka se jasno mogla videti velika želja za pobedom što do tada nije bio slucaj. Trud se isplatio i Grci dolaze i do prvog gola ikada postignutog na prvenstvima Sveta i do prve pobede. Šanse za njihov prolaz dalje su i dalje dosta male s obzirom da ih danas ocekuje duel sa selekcijom Argentine , koja je po svemu prikazanom jedan od favorita za osvajanje mundijala.
Grčka je pobedom nad Nigerijom prekinula seriju od 4 meča bez pobede u kojima su imali skor 0-2-2  2:8 .
Vangelis Moras je i dalje van tima zbog povrede a očekuje se da Oto Rehagel započne meč sa istom jedanaestoricom kao i iz meča sa Nigerijom.  
Verovatnih startnih 11:Tzorvas, Vyntra, Papastathopoulos, Papadopoulos, Kyrgiakos, Torosidis; Tziolis, Katsouranis, Karagounis; Salpingidis, Gekas 
Argentina je nakon uvodnog meča i trijumfa nad selekcijom Nigerije u kome nisu oduševili, u meču sa Južno Korejancima svima pokazali zašto se ta selekcija smatra za jednog od favorita na ovom Svetskom Kupu .Messi je izgledao mnogo raspoloženiji za igru , pa iako nije uspeo da postigne gol , ostavio je odličan utisak . Gonzalo Higuain će ostati zapisan u istoriji kao strelac prvog hat-tricka na ovom mundijalu. Maradona je najavio da bi na ovom meču mogao da odmara neke svoje ključne igrače , ali gledajucu njihovu klupu sa rezervnim igracima ,to nikako ne znači da ce Gaucosi biti oslabljeni.
Argentina je neporažena na zadnjih 8 meča u kojima je zabeležila 7 pobeda a imaju jedan poraz u zadnjih  12 meča . 
Jonas Gutierrez je suspendovan i nece ga biti u timu Argentine na ovom meču a svoju sansu bi napokon mogli da dobiju Sergio Aguero i Diego Milito.
Verivatnih startnih 11: Romero, Otamendi, Demichelis, Burdisso, C. Rodriguez; Maxi Rodriguez, Bolatti, Veron; Messi; Milito, Aguero

Argentinci su jedni od favorita za osvajanje naslova prvaka Sveta i ne verujem da će se upuštati u neke špekulacije i zakalkulisane radnje u ovom meču uz to su neuporedivo bolji sastav od Grka a isto mislim i o njihovom drugom timu koji je najavljen za ovaj meč . Zato je moj predlog za kladjanje , pobeda Argentine .

Greece - Argentina  2 @ 1.7 Lavovi