Tuesday, June 22, 2010

| by

0

22.06. 2010.16:00 Mexico - Uruguay

Počinje rasplet u grupnoj fazi mečevima grupe A , a ovo je derbi današnjeg dana i meč koji privlači najveću pažnju .
Urugvaj i Meksiko imaju po četiri boda iz prva dva meča u grupi A na SP, ukoliko u međusobnom duelu odigraju nerešeno oba tima će se naći u osmini finala.
Međutim, iako bi im remi osigurao mesto u nastavku takmičenja, drugoplasirani tim bi verovatno išao na Argentinu.
To će sigruno biti jedini motiv dvema reprezentacijama da pokušaju da stignu do pobede, a posebno Meksiku, jer Urugvaju odgovara i remi.
Do sada su ove dve ekipe odigrale 17 mečeva u kojima je Meksiko uspešniji 7-7-3 , a uspešniji je i u ovom veku u kome su odigrali 5 meča 3-1-1 10:6.
U ovom veku su odigrali 3 takmičarska meča , i to na kupu Amerike 2007. 3-1( za 3 mesto), 2004. 2-2 (u grupi) i 2001. 2-1(1/2 finale) a u njima je podeljeno5 crvenih kartona od kojih najviše u prvom i to 3 a Urugvaj je zaradio isključenje u svakom od ovih duela .
Ovi timovi su se sastajali samo jednom na Svetskom prvenstvu i to 1966. kada su remizirali 0-0 .
Meksiko nije poražen na zadnja 4 meča 3-1-0 10:3 , a ako računamo samo takmičarske mečeve onda su bez poraza zadnjih 14 mečeva 10-4-0 32:8 ( 2 na ovom turniru , 6 u kvalifikacijama za SP i 6 na KONKAF gold kupu )
Meksiko je pobedio samo jednom u 9 meča protiv Južno Američkih reprezentacija na završnom turniru 1-2-6  a zadnja dva meča su im protiv Argentine 1-1 regularni deo odnosno1-2 posle produžetka u 1/8 finala na SP 2006. i protiv Ekvadora 2-1 u grupnpj fazi na SP 2002.
Na zadnja 4 nastupa su svaki put prolazili grupnu fazu ali su i svaki put ispadali u prvom meču nokaut faze . 
U taboru Meksika najavljuju da neće kalkulisati i da će protiv Urugvaja ići na tri boda kako bi osvojili prvo mesto i izbegli duel sa “gaučosima” koji su ih pre četiri godine u Nemačkoj eliminisali u drugoj fazi takmičenja nakon produžetaka.
"Sombrerosi" su u prve dve utakmice stvorili mnogo šansi, a sve što su promašili na otvaranju protiv selekcije Južne Afrike vratilo im se u duelu sa Francuzima koje su potpuno nadigrali i doveli do ruba eliminacije već u prvom krugu.
Selektor Havijer Agire nada se da će njegovi izabranici uspeti da nametnu ofanzivni stil igre protiv Urugvajaca, koji nisu primili gol u prve dve utakmice i po tome su za sada jedinstveni na Mundijalu u Južnoj Africi.
Carlos Vela je pokupio povredu tetive kolena u meču sa Francuskom i propustiće verovatno ovaj meč a njegovo mesto bi trebao da zauzme Pablo Barrera .Verovatnih startnih 11: Perez, Osorio, Rodriguez, Moreno, Salcido, Juarez, Marquez, Torrado; G. Dos Santos, Franco, Barrera .
Urugvaj  je 6 mečeva bez poraza 4-2-0 12:3 ia tokom ove serije su odigrali 4 takmičarska meča dva na ovom SP i dva u baražu za SP a skor u njima im je 2-2-0 5:1 .
Urugvaju je ovo drugi plasman na završni turnir u zadnja 5 ciklusa , sem na ovom tuniru uspeli su da se plasiraju i 2002. kada su eliminisani u grupnoj fazi sa skorom 0-2-1 4:5 u konkurenciji Danske , Senegala i Francuske . 
Urugvajci su oduševili svoje pristalice pobedom nad domaćom selekcijom u meču u kome su do izražaja posebno došli taktičko umeće selektora Oskara Tabaresa i individualni kvalitet dvostrukog strelca Forlan-a, koji je postigao dva gola i postao junak nacije.
Iskusni stručnjak na klupi Urugvaja je najavio da će izvesti isti tim koji je deklasirao Južnu Afriku u drugom kolu, što znači da će meksička odbrana najviše problema imati prilikom zaustavljanja Forlan-a i Suarez-a.
Nicolas Lodeiro se vraća u konkurenciju za sastav posle suspenzije i očekuje se da dobije šansu na ovom meču verovatno sa klupe .
Verovatnih startnih 11: Muslera, M. Pereira, Lugano, Godin, Fucile; Perez, Arévalo, A. Pereira, Forlan, Suarez, Cavani .

Kvota za nerešeno na ovoj utakmici je 1.70, a kladionice retko greše u tim stvarima, u Italijanskom prvenstvu su čak nepogrešivi, kada nerešeno odgovara obema ekipama. Upravo je takva situacija sada, i ja stvarno ne vidim razlog da tako ne bude .

Mexico - Uruguay X @ 1.80 Toscana