Tuesday, June 22, 2010

| by

0

22.06.2010. 20:30 Nigeria - South Korea

Nigerijci su nakon očekivanog poraza od Argentine u prvom kolu grupne faze ušli kao favoriti u meč drugog kola protiv Grcke. Njihova uloga favorita se pokazala kao opravdana u prvoj četvrtini meča kada su uspeli da dodju do prednosti od 1:0 . Medjutim selekcija Super Orlova ostaje sa igračem manje na terenu nakon potupuno nepotrebno napravljenog crvenog kartona Keite , i tok meča se u potpunosti menja. Grci postizu dva gola sto je bilo dovoljno da selekcija Larsa Lagerbacka pretrpi još jedan poraz i ostane sa nula bodova pred poslednje , odlucujuce kolo.
Nigerija je sa ova dva poraza prekinula seriju od 5 meča u kojima nisu bili poraženi .
Nigerija je bez pobede u poslednjih 7 mečeva na SP 0-1-6.Sani Kaita je suspendovan zbog crvenog kartona iz meca sa Grckom 
Verovatnih sratnih 11 (4-4-2): Enyeama, Shittu, Odiah, Yobo, Taiwo, Odemwingie, Etuhu, Lukman, Ogbuke; Aiyegbeni, Martins, 
Juzno Korejnaci će možda zažaliti za propustenim prilikama iz njihovog prvog meca sa Grcima kada su bili apsolutno dominantni , jer kako stvari stoje putnika u nokaut fazu bi mogla da odluči gol razlika . Koreanci su ohrabreni pobedom nad Grčkom u meč sa Argentinom ušli nešto otvorenije što im se u potpunosti osvetilo Gaucosi su im ocitali fudbalsku lekciju i ubedljivo ih porazlili sa 4:1 . Neiskustvo i pogresna taktika njihovog trenera bi mogla da bude presudan faktor za njihovu buducnost na ovom mundijalu.
Južno Korejanci su u seriji od 13 meča bez remija 7-0-6 . Na zadnjih 7 meča čak 6 su odigrali u okviru 0 do 2 gola .
Južna Koreja je odigrala samo jedan meč protiv Afričkih ekipa na SP i to protiv Togoa 2006. i pobedili su rezultatom 2-0 .Nema povreda ni suspenzija u timu Juzno Korejanaca.
Verovatnih startnih 11: Jung Sung-Ryong , Cha Du-Ri , Cho Yong-Hyung , Lee Jung-Soo , Lee Young-Pyo; Park Ji-Sung , Kim Jung-Woo , Ki Sung-Yong , Lee Chung-Yong ; Park Chu-Young , Lee Dong-Guk

Nigerija ima dosta realne sanse za plasman u narednu rundu a za to im je potrebna pobeda nad selekcijom Juzne Koreje uz pobedu Gaucosa nad Grckom dok s druge strane  Korejancima je potrebno da ne izgube u mecu sa Nigerijom , naravno uz ocekivanu pobedu ili pak remi Argentinaca u mecu sa Grcima .
Mislim da se nijedan od  ovih rivala neće preterano zaletati na ovom meču , Nigerija zato što bi sa primljenim golom i definitivno ispalaj er teško je verovati da mogu preokrenuti a Južna Koreja zato što im u ovom meču sasvim odgovara i remi zbog više postignutih golova od Grka pa je po meni sasvim relna opklada na mali broj golova 0 do 2 .

Nigeria - South Korea 0-2 @ 1.6 Atlantik