Thursday, July 15, 2010

Dejan Marković (Švajcarska) pred start prve lige

TITULA: Borba za titulu vodiće se između aktuelnog šampiona Bazela i Jang Bojsa, ali i Ciriha, koji je jednako ambiciozan i organizovan klub kao prva dva, a proteklu sezonu završio je na razočaravajućem sedmom mestu, čime je “platio” danak učešću u Ligi šampiona.

OPSTANAK: Belincona je protekle sezone za dlaku izbegla ispadanje, a ništa novo je ne očekuje ni ove. Po kvalitetu igračkog kadra ne gine joj borba za opstanak. Mislim da će glavni konkurent da joj bude novajlija Tun, koji se slabo pojačao u dosadašnjem delu prelaznog roka. Doveo je trojicu igrača, ali ne bih rekao da su to prava pojačanja za Prvu ligu.

PRVO KOLO: Ovde su mediji i dalje zaokupljeni Svetskim prvenstvom, ali velikih dešavanja i transfera jednostavno još nije bilo. Prelazni rok u mnogim klubovima kao da nije ni počeo, pa u novoj sezoni timovi startuju u uglavnom nepromenjenim sastavima. Zbog svega toga bio bih oprezan kada je u pitanju prognoza prvog kola. Eventualno bih igrao na Lucern, koji je protekle sezone bio najprijatnije iznenađenje, ili možda Grashopers, koji se još zimus finansijski stabilizovao prodajom dvojice super talentovanih mladih igrača, reprezentativaca Švajcarske koji su osvojili titulu svetskog prvaka za fudbalere do 17 godina.

Lucern – St. Galen     1