Thursday, July 15, 2010

Zlatko Zahović, direktor Maribora, pred početak Prvenstva Slovenije

Zlatka Zahovića, direktora Maribora, sa radošću se sećaju navijači Partizana. Generaciju u kojoj je on igrao, mnogi bi i sada rado videli u crno-belom dresu. Jokanović, Petrić, Milanič, Mijatović, Krčmarević, Vujačić... Na klupi - Ivica Osim.
Danas, većina od njih je angažovana u fudbalu, pa ni Zahović, koji je posle Partizana igrao u Portugalu, Grčkoj i Španiji, a za reprezentaciju Slovenije sakupio 80 nastupa, nije “bežao” od najveće ljubavi.
Šta ima novo u slovenačkom fudbalu?
- Kriza. Teška finansijska situacija drma gotovo sve klubove – kaže Zahović. - Nema velikih transfera, nema zvučnih pojačanja. Po klubovima se uglavnom “vrte” isti igrači.
Ima li bar “zverki” među trenerima?
- Vama u Srbiji sigurno je najpoznatiji trener mog Maribora, Darko Milanič. Čuli ste i za Prašnikara, koji sa klupe predvodi Rudar iz Velenja. Ostali treneri su manje poznati Slovenci.
Ko je najozbiljniji kandidat za titulu?
- Maribor, naravno. Koper će pokušati da odbrani zvanje šampiona, Domžale i Rudar da pokvare planove mojoj ekipi, ali uveravam vas, novi prvak Slovenije biće Maribor.
Ne “pucate” od para, niste dovodili zvučna pojačanja... Da vas neće pogurati sudije?
- Ma kakvi. Suđenje je ovde sasvim korektno. Niko nije favorizovan, svi su u istom položaju. Zato valjda i ima mnogo iznenađenja – kaže Zahović.
Ko će strepeti za opstanak?
- Triglav najviše. Biće tu još par ekipa.
Šta da izdvojimo od mečeva prvog kola?
- Maribor kec, naravno.
MOJ TIP
Koper – Primorje     X
Celje – Domžale     2
MARIBOR – TRIGLAV     1
Olimpija – Rudar     X
Gorica – Nafta     1