Friday, August 12, 2011

| by

0

Premiership Najava sezone

Smatram da će ove sezone samo dve ekipe biti u trci za titulom. Tu mislim na dva kluba iz Masnčestera naravno no ako L. Modrić potpiše za Čelzi onda ne treba otpisati ni ekipu trenera Viljaš Boaša.
Za sada ću se kladiti na M. Siti da osvoji prvenstvo. Po meni će to biti otvorena borba između Junajteda i Sitija ali je mnogo bolja kvota ponuđena na ekipu Sitija (5.00).

Dovođenje Kun Aguera će ispasti sjajan potez baš kao što je bilo dovođenje D. Silve prošle sezone. Nadam se da će se Siti otarasiti nezadovoljnog Balotelija a možda bi im bilo bolje i bez Teveza pogotovo sada kada je Aguero došao u klub. Tevez je odigrao nekoliko sjajnih utakmica u dresu Sitija ali nezadovoljna lica u svlačionici nikada nisu donela ništa dobro. Očekujem da igrač sredine terena Arsenala Nasri pređe u Siti. Šta kažete na to!

M. Junajted će biti ekipa koju treba pobediti ali su oni po meni postavljeni za isuviše velike favorite. Ešli Jang će biti odlično pojačanje za Junajted, Nani je blizu nivoa K. Ronalda a igrači kao što su F. Džons, D. Velbek i T. Kleverli bi trebali da se probiju ove sezone.
Junajted deluje perfektno ali i M. Siti takođe.

Čelzi je bio spor i pomalo predvidljiv prošle sezone. Gledao sam ih kada su se poigravali sa A. Vilom u prijateljskom meču nedavno a to je bilo kao da gledate neku novu ekipu. Bilo je zadovoljstvo gledati ih kako se dodaju. Da li su oni već u ranoj fazi sezone u dobroj formi, kao prošle sezone, ili je Viljaš Boaš već sada pozitivno uticao na svoju novu ekipu? Razumem zašto oni žele da dovedu L. Modrića. Čelziju treba brzina i kretanje a Modrić ima oba ova kvaliteta. Obratite pažnju na D. Staridža ove sezone. On je već počeo redovno da postiže golove. Igrač o kome se mnogo priča, Lukaku, mladi napadač Anderlehta, je došao u klub.

Liverpul je odmah iza njih. Č. Adam i S. Dauning, dva krilna igrača, su pojačali Liverpul a ja mislim da će Kerol imati puno posla u šesnaestercu sa tim igračima po krilima. Da li se to samo meni čini ili će Liverpul igrati stari Engleski fudbal? Znate ono sa dugim loptama u šesnaesterac ili će to biti samo jedna od alternativa? S. Džerard se vraća na teren u septembru. Sredina terena i napad im deluju sjajno ali je odbrana Liverpula njihova slaba tačka. A nemam ni mnogo pouzdanja u K. Dalgliša na ovom nivou igre. U sastav Liverpula je došao i odbrambeni igrač H. Enrike. On je došao iz Njukasla. Da li je sada odbrana bolja? Liverpul će verovatno biti četvrti.

Totenhem će biti peti a Arsenal šesti.
Totenhem ne igra u Ligi šampiona ove sezone a trener Rednep će moći 100% da se koncentriše na Premijer ligu. Kada su svi njihovi ključni igrači spremni ofanzivna linija Totenhema je među najboljima u ligi.
Prodajte ga! Pustite Fabregasa već jednom. On je uglavnom bio povređen i/ili beskoristan prošle sezone a on neće biti od koristi Arsenalu ni u budućnosti. Kupite nekog čvrstog igrača! Tu mislim na fizički jakog igrača sredine terena kao iskusnog centralnog odbrambenog igrača.
Ne, umesto toga je Venger doveo još jednog tinejdžera, Okslejd Čemberlena iz Sautemptona. Igrač za budućnost? Fabregas će konačno otići. Hvala na tim lepim vestima. Šteta je što izgleda da i Nasri odlazi.
Ja, iako sam navijač Arsenala, sam digao ruke od Arsenala.

Everton ima jaku startnu postavu ali oni neće dobro proći ako se neki igrači povrede, Sanderlend je doveo dobre igrače a A. Vila, bez E. Janga i Dauninga ali sa N'Zogbijom, ima još para za trošenje.
Ta tri tima bi trebala da imaju dobru sezonu.


U Fulam se možete uzdati, kao i u Stouk, iako sam očekivao da će oni dovesti više igrača. Trenutno su samo odbrambeni igrači Vudgejt i M. Apson došli u Stouk.
Bolton je ostao bez igrača koji su postigli većinu njihovih golova (40%), Staridž i Elmander, a Njukasl deluje sve samo ne sigurno.

Zajedno sa VBA-om, Blekburnom, Vulvsima i tri novajlije, oni bi mogli da se nađu u borbi za opstanak u maju.
Moji favoriti za ispadanje su Vigan, Vulvsi i KPR.