Friday, August 12, 2011

| by

0

The Premiership Round 1 - Najava

Blackburn - Wolves

U poslednjem kolu u sezoni 2010/11 Blekburn je igrao odlučujući meč u gostima protiv Vulvsa, meč je bio odlučlujući za obe ekipe. Blekburn je poveo sa 3-0 i pobedio sa 3-2, ali su Vulvsi opstali u Premijer ligi uprkos tom porazu na domaćem terenu.
Logično bi bilo da Blekburn pobedi na sutrašnjem meču ali ja nemam poverenja u njih. A nemam poverenja ni u Vulvse.
Moram da kažem da ne znam ništa o novom napadaču Blekburna D. Gudviliju. Primetio sam da je on igrao za reprezentaciju Škotske protiv Danske. Igrač sredine terena, mladi Srbin Petrović, je došao u klub iz Partizana ali je Kalinić napustio klub.
Za Blekburn najverovatnije neće igrati krupni odbrambeni igrač Samba. To je uvek loše za njih kada on ne igra.
K. Dojl je ponovo povređen ali prema poslednjim vestima napadač Vulvsa ima 70% šanse da zaigra sutra. S. Flečer ili Ibenks-Blejk su na čekanju. Novi odbrambeni igrač R. Džonson će debitovati u prvenstvu za Vulvse sutra.
Blekburn je postigao šest golova na dva meča protiv Vulvsa prošle sezone no ja dosta sumnjam u njihov napad na ovom meču.
Nerešeno!

Fulham - Aston Villa

Fulam je u prednosti. Oni su već odigrali četiri takmičarska meča u Europa ligi i oni bi trebali da su u boljoj formi pred ovaj prvi meč. Fulam ima novog trenera, M. Jola, ali je tu u suštini ista grupa igrača kao prošle sezone. Fulam uvek uživa u igri na svom Krejven Kotedžu.
A. Vila takođe ima novog trenera, MekLiša, što je jako čudan izbor po meni. Bez sjajnih E. Janga i Dauninga oni trenutno deluju oslabljeno iako su doveli N'Zogbiju.
A. Vila je imala tešku prošlu sezonu i ja mislim da će oni izgubiti sutra. Pobeda Fulama.

Liverpool - Sunderland

Bez S. Džerarda i L. Suareza, ali sa nova dva krila, Adamom i Dauningom, plus bivšim igračem Sanderlenda Hendersonom, Liverpul je postao isuviše veliki favorit na ovom meču.
Sanderlend nije toliko loša ekipa a kao i uvek trener Sanderlenda je doveo nekoliko pametnih pojačanja.
S. Larson i K. Gardner, dva apsolutno ključna igrača Birmingema prošle sezone, su došli u klub kao i napadač Ipsviča K. Vikam. Meni se sviđa i D. Von, krilo Blekpula, koji je takođe prešao u klub sa severa zemlje. S. Larson? Niko u Premijer ligi nema takve centaršuteve kao ovaj Šveđanin. Za Sanderlend na ovom meču neće igrati bivši odbrambeni igrač M. Junajteda O'Šej ali će V. Braun igrati.
H. Enrike je i zvanično prešao u Liverpul iz Njukasla.
Ne mogu da se opredelim za ovako slabu kvotu ponuđenu za pobedu domaćina.

Q P R - Bolton 

Moj izbor će biti pobeda domaćina. Ne mogu da zanemarim činjenicu da su i Staridž i Elmander napustili Bolton. Oni su postigli većinu njihovih golova prošle sezone (40%).
Niša ne fali K. Dejvisu no on više ne postiže golove kao nekada. Li je povređen kao i T. Mirs a novi igrač, Tunčaj Šanli, neće igrati na sutrašnjem meču.
KPR je uspeo da zadrži A. Tarabta a doveli su napadača Dž. Botrojda koji je potencijalni reprezentativac Engleske. Pa on već ima jedan nastup za reprezentaciju.
Bolton će verovatno pojačati ofanzivnu liniju no nema ništa teže od pronalaženja čvrstog napadača. Tunčaju ništa ne fali no po meni on nije istureni napadač. Opredeliću se za KPR za sada.

Wigan - Norwich

Prvi meč Vigana u prvenstvu? Može biti završen rezultatom 0-4 ili 4-0, nikad se ne zna sa ovom ekipom Vigana kako će započeti sezonu. Činjenica je da su oni prodali najboljeg ofanzivnog igrača N'Zogbiju. Još jedan ključni igrač iz prošle sezone, Kleverli, se naravno vratio u M. Junajted. Rodaljega je ostao u klubu a možda će ove sezone i V. Mouzis pokazati koliko stvarno vredi. Alkaraz i Dž. MekKarti neće igrati sutra.
Iako je Norvič zasluženo ušao u Premijer ligu ja ipak mislim da njihov sastav deluje kao prosečna ekipa iz Čempionšipa. Možda grešim no to je moje mišljenje.
Ovo može da zvuči kontradiktorno ali bih se na ovom meču opredelio za pobedu gostiju. Novajlije znaju dobro da započnu sezonu. Pobeda Norviča.

Newcastle - Arsenal

Možda su stvari krenule nizbrdo za Arsenal prošle sezone kada su vodili sa 4-0 i na kraju odigrali 4-4 na Sent Džems Parku.
Ne znam šta da mislim o sastavu Njukasla.
Demba Ba je došao iz Vest Hema. On je delovao dobro prošle sezone. Obertan je došao u klub kao i Marvo i Kabaje, svi oni su Francuzi. Ben Arfa se još uvek nije oporavio a Enrike je napustio klub. Imam utisak da trener Pardju neće uvrstiti Bartona u sastav sutra. Preostaje nam da vidimo šta će trener Pardju uraditi sa svim ovim strancima. Siguran sam da je to pomalo komplikovano.
Okslejd-Čemberlen i Žervinjo su spremni da zaigraju za Arsenal ali Fabregas, Nasri, Koščielni, Volkot i Vilšir neće igrati.
Njukaslu sigurno treba vremena da bi počeli da funkcionišu kao tim tako da bi Arsenal trebao da iskoristi te okolnosti. Pobeda gostiju.

Stoke - Chelsea

Stouk je tek pre nekoliko dana doveo prvo pojačanje. M. Apson je došao iz Vest Hema u Stouk. Izvinjavam se, zaboravio sam i na Vudgejta.
Čelzi je delovao jako dobro protiv A. Vile u finalu nekog kupa na pripremama a njihova kontrola lopte se dosta popravila. D. Staridž će možda češće igrati u napadu.
Čelzi bi trebao da pobedi na ovom meču ali se ne vredi kladiti na ponuđenu kvotu.

W B A - Manchester U

Šejn Long, napadač Redinga, je novi igrač VBA-a. To je pametno pojačanje a ja se radujem gledanju Odemvingija i Longa u napadu VBA-a.
Trener Hodžson će morati da razmisli o slaboj odbrani. VBA prošle sezone nikako nije uspevao da sačuva svoju mrežu. Za VBA sutra najverovatnije neće igrati povređeni odbrambeni igrač S. Rid ali bi Mulumbu i Odemvingi trebali da igraju.
Kada su Ferdinand i Vidić izašli iz igre pri rezultatu 0-2 u meču Komjuniti šilda mislio sam da je sve gotovo za M. Junajted. Ponovo sam pogrešio jer je Junajted, sa nekoliko mladih igrača u sastavu, posle 90 minuta pobedio sa 3-2.
Svi smo bili impresionirani, zar ne?
Ne odgovara mi kvota 1.55 za pobedu gostiju. Morate da se setite da M. Junajted nije pobedio na mnogo gostovanja prošle sezone. Ne mogu da se opredelim ni za pobedu domaćina. Bez opklade ili ću se kladiti na 3+.

Manchester C - Swansea

Moguće je da ćemo videti Aguera i/ili Teveza na ovom meču. Nijedan od ove dve zvezde Sitija nije igrao protiv M. Junajteda. Baloteli je bio jako loš u prvom poluvremenu pa se pitam da li se Sitiju uopšte isplati da on igra. Ponekad, isuviše često, on jednostavno uopšte ne učestvuje u igri.
Liroj Lita i D. Grejam, novi igrači, će najverovatnije igrati u napadu od početka meča za Svonzi. Nastup kapitena Manka je veoma neizvestan usled povrede. Možda je Svonzi novajlija sa najboljim napadačkim tandemom.
Verovatna pobeda domaćina naravno ali kome treba kvota 1.30!